Zöld Diófa Csárda Kézműves Udvar

Jóidőben, minden nyitvatartási napon kinyílnak a Csárda hatalmas ajtajai, és várják a szorgos kezeket, az évszaknak megfelelő természetes alapanyagú díszek készítésére.

Gyertyamártás

A betérő látogatók munka közben leshetik meg a mestert, amint a különböző formájú, színű és méretű gyertyák elkészítésén dolgozik. Ha kedvet éreznek a gyertyamártáshoz, az érdeklődők maguk is kipróbálhatják, hogy miként működik a hosszú évszázados, történelmi múltú mesterség, melynek históriájáról a közös foglalatosság közben szívesen mesél vendégeinek a gyertyamártó.

Infó!A Zöld Diófa Csárda kézműves foglalkozásaiért Fabatkával lehet fizetni, melyet a Gagyizda épületében szerezhet be a látogató.

A készítés folyamata mintegy 15-20 percet vesz igénybe. Miután a mester felolvasztotta a viaszt, a látogatók kapnak egy-egy kanócot, melyet megfelelő sorrendben a forró, folyékony anyagba mártanak, majd vízben hűtenek le, s a folyamat során ezt többször megismétlik. Az így elkészített, hagyományos vagy csavart gyertyákat a vendégek természetesen haza is vihetik, hogy azok – míg el nem égnek – az Élménybirtokon töltött nap szép emlékéül szolgáljanak.

Tipp!A kézműves foglalkozásokat családoknak és iskoláknak is szeretettel ajánljuk!

Kőfestés

Már az egészen kicsi gyermekek is élvezik a dekorálást, ami fejleszti a kézügyességüket és kreativitásukat. A kőfestés remek kikapcsolódás lehet, különösen, ha a használt eszközök még meg is könnyítik a tevékenységet. Szép, színes, tele fordulatokkal, izgalommal. Maga a folyamat annyira megnyugtató, az eredmények pedig olyan meseszépek, hogy megéri kipróbálni az egész családnak!

Infó!A programváltozás jogát fenntartjuk. Napi részletes programjainkat itt találod!

Képek a Zöld Diófa Csárda Kézműves Udvaráról

Zöld Diófa Csárda Kézműves Udvar az Instagramon

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

A középkori falu további attrakciói

Boszorkányház

Boszorkányház

Varázsfestő háza

Varázsfestő háza

Kovácsműhely

Kovácsműhely

Állatsimogató

Állatsimogató

Madaras színpad

Madaras színpad

Vízimalom

Vízimalom

Főbejárat

Főbejárat

Déli-kapu

Déli-kapu