Támogatás

Új Széchenyi Terv

DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0032

Projekt megnevezése: “Új attrakciók Bikalon: rendezvénytér és lovarda kialakítása”

  • Kedvezményezett megnevezése: Bikali Élményfesztivál Kft.
  • A támogatás összege: 220.500.000 Ft
  • Kivitelezés ideje: 2013.05.29-2014.05.31

Az Új Széchenyi Terv keretében támogatásban részesült DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0032 azonosító számú, „Új attrakciók Bikalon: rendezvénytér és lovarda kialakítása” című projekt megvalósítása 2013. nyarán kezdődött meg a bikali Élménybirtok területén. A tervek szerint a beruházás 2014. áprilisára elkészül, és az idei szezonban már teljes kapacitással működik.

A fejlesztés alapvető célja a meglévő bikali attrakciók kínálatának kiegészítése. A támogatás segítségével megépülő fedett lovas rendezvénycsarnok nagyban hozzájárul az Élménybirtok produkciói és lovas szolgáltatásai szezonalitásának csökkentéséhez. A fedett helyszínnek köszönhetően tervezhetőbbek és egész évben megvalósíthatóak lesznek a programok, mivel az időjárást már nem kell korlátozó tényezőként figyelembe venni.

A készülő rendezvénytéren új színpad és lelátó kerül kialakításra, professzionális fény-és hangtechnika segítségével kínálva kiváló helyszínt a megrendezendő fesztiválok, koncertek és ide érkező vendégfellépők számára.

Az új létesítményeknek köszönhetően még tovább bővül az Élménybirtok kínálata, és a helyszín turisztikai szolgáltatások egész tárházaként működhet. A koncertek, fesztiválok, lovas színházi előadások, solymász és lovas előadások immár egész évben megvalósíthatóak, folyamatos programokat kínálva nemcsak a helyszín mellett működő Puchner Kastélyszálló**** vendégeinek, hanem a környékből, a régióból, sőt, az egész ország területéről vagy akár a határon túlról érkező látogatók számára is. Méretéből és környezetéből fakadóan a Dél-Dunántúlon egyedülállónak számító rendezvényhelyszín jön létre, amely alkalmassá teszi a Birtokot nagyszabású rendezvények, különleges események megrendezésére is, tovább növelve a régió turisztikai látogatottságát.

Bikali Élményfesztivál Kft.
Cím: 7346 Bikal, Rákóczi utca 22.
Telefon: +36 (72) 459-546, +36 (72) 459-547
E-mail: info@elmenybirtok.hu
Honlap: www.elmenyfesztival.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Pályázat

Képek a Főtérről

Képek a György teremről

Képek a Puchner Pódiumról

Tanácsadás pályázat

Projekt megnevezése: Puchner Kastélyszálló és Élménybirtok weboldalának elkészítése

  • Kedvezményezett megnevezése: Hella 91′ Kft.
  • A támogatás összege: 5.938.100,- Ft
  • Akkreditált tanácsadó: MKM Marketing Institute Kft, Keszthely
  • A kivitelezés kezdetének és befejezésének időpontja: 2013. december 9. – 2014. március 27.
  • A projekt 100%-ban megvalósult.

Az online marketing tanácsadás során elkészült a Puchner Kastélyszálló és a bikali Élménybirtok weboldalának drótvázterve, majd önálló arculat készült a Puchner Kastélyszálló, a bikali Élménybirtok és két oldalt összefoglaló Központi oldal számára. Ezt követően megvalósult a három weboldalt összefogó multisite CMS alaprendszer. Elkészült a weboldalak tartalmi struktúrája, sor került a szükséges tartalmak elkészítésére és optimalizálására. Megvalósultak a weboldalak oldalspecifikus fejlesztései, mint a bővített szobák és programok modul, akciók modul, megvalósultak a kiemelt főoldali funkciók, illetve a bővített közösségi elemek és tartalommegosztási lehetőségek. Megvalósult és a tesztelést követően hivatalosan is elindult mindhárom weboldal. Megvalósultak a webanalitikai rendszerre felépített menedzsment riportok, továbbá bekötésre került egy hirdetési rendszer is. Végül sor került a testre szabott adatkezelési szabályzat elkészítésére, és a rendszer használatának oktatására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Pályázat

Történelmi Ízek Fesztiválja
2013. október 31. és november 2.

A HELLA’91 Kft. 2013. október 31-én és november 2-án első ízben rendezte meg Történelmi Ízek Fesztiválja című programsorozatát, hagyományteremtő szándékkal. A fesztivál célja, hogy megismertesse a látogatókkal egy adott kor kultúráját, gasztronómiáját. Első alkalommal a rendezvény a reneszánsz jegyében telt. A helyszínt adó Élménybirtok különböző művészeti programokkal – madaras, lovas bemutatóval, tánccal, zenével, kézműves programokkal, színielőadásokkal – valamint gasztronómiai versennyel várta a látogatókat.

A csütörtöki napon a solymász-vadász, a szombati napon pedig a lovas-harcászati programok kerültek előtérbe, de ezek mellett minden nap az egyéb művészeti ágak is képviseltették magukat. A programokat az Élménybirtok stábja, a szervező munkatársai, valamint a Castrum Noster Lovagrend Egyesület tagjai bonyolították le.

A gasztronómiai verseny keretében október 31-én a környékbeli szakácsiskolák diákjai számára megrendezett főzőverseny volt a fő program. Négy megye hét iskolájának hét csapata versenyzett szabad tűzön elkészült ételeivel a legjobb minősítésért. A versenyző csapatot három tanuló és egy felkészítő tanár alkotta. A csoportokat az iskolájuk vezetői is elkísérték. A versenykiírás szerint a megmérettetésen reneszánsz korabeli ételeket (elsősorban tésztás és tökös ételeket) kellett elkészíteni, szabad tűzön, tehát bográcsban, kemencében és grillen. Miden csapatnak legalább kétféle étellel kellett készülnie. A háromtagú, nívós zsűri nemcsak az ételek ízét és tálalását, hanem az elkészítés folyamatát és az eszközhasználatot is pontozta. Az arany minősítést a kadarkúti Jálics Ernő Szakiskola és a szekszárdi Szent László Szakképző Iskola TISZK Vendéglátó Szakképző Tagintézmény nyerte el.
A verseny alatt helyi termék vásár is zajlott, illetve a látogatók érdekesebbnél érdekesebb előadásokat tekinthettek meg: ismeretterjesztő solymász előadást a solymászat történetéről és a solymászok munkájáról; életképeket és tréfákat az Élménybirtok komédiásaitól; ismeretterjesztő előadásokat a reneszánsz és mai étkezés, valamint az egészséges táplálkozás témakörében és színielőadással ötvözött madaras bemutatót. Az aktív programokra vágyók is megtalálhatták a számításukat: fabatka fejében kipróbálhatták kézügyességüket, lovagolhattak, íjászkodhattak; emellett tarot kártyákat kereshettek és még sok érdekes elfoglaltságot találhattak.

A fesztivál második napján, november 2-án a profi szakácsok és tanulóik mérhették össze tudásukat. A művészeti, kulturális és gasztronómiai programokkal tarkított nap lezárásaként a vendégek gálavacsora keretében kóstolhatták meg a versenyzők remekműveit.
Nyolc népszerű és magas rangú konyha chefje versengett egymással. Az első helyezést a sárvári Dianiska Dániel, a nagykanizsai Ristorante Lupo étterem konyhafőnöke, valamint tanulója nyerte el. A szakmailag országosan elismert zsűri az alapanyagokat, az ötletes tálalást és az ételek ízét értékelte. Valamennyi nevező csapatnak egy teljes menüsort (előétel vagy leves, főétel és egy befejező fogás) kellett elkészítenie.

A fesztivál látogatói ezen a napon sem unatkoztak: a kicsiket-nagyokat lekötő aktív programok (fabatkás foglalkozások, lovaglás, íjászkodás, kézműves programok) mellett az Élménybirtokon solymász bemutató, lovagi küzdelem, harci bemutató, boszorkányszilveszter és különböző színielőadások zajlottak.

A 2014-es év tavaszán tervezzük a fesztivál ismétlését, más kor ételeinek bemutatásával.

A rendezvény megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_logo

Linkek:
Nemzeti Kulturális Alap
Magyar Turizmus Zrt.

Képek a fesztiválról

Galéria feltöltése folyamatban...