Fabatka

Az Élménybirtoknak saját fizetőeszköze van, a fabatka, melynek természetesen nem csak szimbolikus, hanem gyakorlati jelentősége is van a múltidéző kalandozások során.

FabatkaA falu, az óváros és a városon kívüli rész vendégszerető lakosaiból álló közösség nem csupán szellemiségében, de mindennapi szokásaiban is eltér napjaink rohanó világának népétől. Az Élménybirtok egyfajta szuverén kis sziget Bikalon, melynek bejáratán belépve nem csupán egy másik történelmi korba csöppen a látogató, de egy sajátos kis társadalomnak is részévé válik. Jól példázza ezt, hogy az Élménybirtoknak saját fizetőeszköze van, a fabatka, melynek természetesen nem csak szimbolikus, hanem gyakorlati jelentősége is van a múltidéző kalandozások során.

A bikali fabatkához az óváros szívében található Gagyizdában juthat a látogató: átváltási árfolyama 500 forint. S hogy mire is jó a fabatka? Élmények sorára válthatjuk be a birtok különböző helyszínein, úgynevezett fabatkás foglalkozásokra.

Fabatkával fizethetünk például az állatsimogató mellől induló hintójáraton, mely a Főtér érintése után bejárja az egész óvárost, majd a faluban található kiindulási helyen teszi le a látogatót. A hintózás ára, vagyis a fizetendő fabatkák száma az utasok számától függ. A lovagoltatás egy fabatkába kerül egy fő számára.

Persze a különleges fizetőeszköz nem csupán lovas élményekre váltható. A jó időben a Kinizsi táborban, rossz időben az Apródképzőben zajló íjászatra szintén fabatkáért lehet jelentkezni. Az Élménybirtok lovagjai segítenek a helyes tartás, a megfelelő technika elsajátításában. Három lövés egy fabatkába, hét lövés pedig kettőbe kerül.

A falu és az óváros mestereinek műhelyeiben, így például a gyertyaöntő, vagy éppen a mézeskalács-sütő otthonában számos kézműves foglalkozáson vehetünk részt. Az általunk készített termékeket természetesen haza is vihetjük, hogy azok vagy ajándékul, vagy szép emlékül szolgáljanak bikali élményeinkkel kapcsolatban. A kézműves foglalkozások egy részéért szintén fabatkával fizethetünk.

A fel nem használt fabatka visszaváltására nincs mód.

Képek a fabatkáról

Galéria feltöltése folyamatban...