Iskoláknak

Osztálykirándulás, mint értékes, maradandó élmény? Nálunk lehetséges: a bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló, interaktív kalandparkja. Különlegessé szeretné tenni diákjai részére a kirándulás élményét? Erről is gondoskodunk: korosztályos, korcsoportos egyéni és közösségformáló játékokkal, előadásokkal.

Az Élménybirtokon a játékos élmények mellé szellemi érték is társul, a gyerekek saját érdeklődési körüknek megfelelően látogathatják meg a különféle helyszíneket, programokat.

7,5 hektáron elhelyezkedő középkori tematikus parkunk sokoldalú szórakozást, és garantáltan felejthetetlen élményeket nyújt nemtől, kortól függetlenül mindenki számára.

Rengeteg felfedeznivaló vár a tanulókra, amely során a tananyaghoz kapcsolódó hasznos ismereteket is elsajátíthatnak és egy egész napos kalandnak lehetnek részesei.

Időpontok:
2023 május 9., 11., 16., 18., 25., június 1., 6., 8., 13., 15., 22., 29.

Programjaink rossz idő esetén is megtartásra kerülnek számos fedett előadóterünknek és műhelyünknek köszönhetően.

A programokon való részvételhez előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés szükséges, amit az Ajánlatkérés gombon elérhető űrlap kitöltésével tud megtenni.

Ajánlatkérés

További információkat a reka.korondi@puchner.hu email címen vagy a +36 30 539 5219-es telefonszámon kérhet.

A belépőjegy ára az alábbi szolgáltatásokat foglalja magába:

 • betekintés a falusi és városi céhes kézműves műhelyek életébe
 • mesefalu – varázslatos házak és interaktív mesék az Állatudvarban
 • lovas és 2 színházi előadás
 • labirintus játék
 • lovasistálló látogatás
 • titkos jelek, talányos helyek keresőjáték
 • állatudvar
 • középkori játszótér
 • mobil applikáció
IDŐPONT LEÍRÁS
10:00 Nyitás
10:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház
10:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
10:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsmester.
Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, a könyvkötő, a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
10:00-14:30 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
10:00-14:30 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
11:00-11:30 Varázsbarangolás – játékos előadás Ugi mamával, a varázsbanyával
12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban
14:00-14:30 A Tücsök és a Hangya – zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján
15:00-15:30 Lovagok és dámák– igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Árak:
Kifejezetten osztálykirándulásokra alakítottuk ki kedvezményes ajánlatunkat, melynek keretében osztályával kipróbálhatja Élménybirtokunk szolgáltatásait az alábbi belépőjegy árakkal (a csoportos kedvezmény minimum 20 főtől érvényes).

Jegy típusa Jegyár
Diák jegyár 2.800 Ft/fő
Felnőtt jegyár 3.150 Ft/fő

GRÁTISZ BELÉPÉST biztosítunk minden 20. TANULÓ UTÁN 2 KÍSÉRŐ, illetve a BUSZSOFŐR részére. A belépőjegyeket a helyszínen készpénzben, vagy előre történő banki utalással tudják kifizetni.
Programunk étkezéssel együtt is igényelhető.

Ha szeretné diákjai számára igazán felejthetetlenné tenni a középkori kalandozást, bővítse programunkat kifejezetten nekik szóló, apródképző foglalkozásokkal és előadásokkal.

Az apródképző foglalkozások külön térítési díj ellenében vehetőek igénybe.

Apródképző foglalkozások:

 • Kézműves foglalkozások keretében oldottan, vidáman, jókedvűen, kooperatívan valósul meg a gyermekek motoros képességeinek fejlesztése. Kézműves foglalkozások, amelyek közül választhatnak: nemezelés (3. osztálytól), agyagozás (1. osztálytól), mézeskalács sütés és díszítés (óvodás kortól)..
 • Rendkívüli történelem óra és harcászat – (1. osztálytól) Kalandozás a középkor történelmének világában 30 percben. Mindezek után a diákok 2 általuk választott szolgáltatást választhatnak ki a következők közül: íjászat, vívás, lovas hintózás, bikalovaglás.
 • ÚJDONSÁG! Fun csomag – a virgonc, örökmozgó gyerekek lemozgató csomagja, ami kedvezményesen tartalmazza a Rodeó bikalovaglást, gokartozást és vívást.
 • A Zöld lovag legendája (3 éves kortól) – Mesés keresőjáték a Középkori játszótéren. A Zöld lovag legendája című mesét kapják kezükbe a pedagógusok, a mese felolvasása közben a gyerekeknek a mesében található szimbólumokat kell megkeresni a Középkori játszótéren.
 • ÚJDONSÁG!A Tücsök és a Hangya előadás: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tücsök és egy hangya. A hangya keményen dolgozott, élelmet gyűjtött a hosszú télre, de a tücsök csak muzsikált.
 • Hercegnőképző – Játékos, vidám interaktív foglalkozás kisgyermekeknek (5-9 év között) 30 percben. Hogyan élt a középkorban egy hercegnő? Tényleg csak a szőke herceget várta a toronyban?
 • Drámajáték és táncház – tánctanítás népi dallamokra, ezt követően csoportos mozgásos drámajáték, amely a játékra alapoz, a gyermeki cselekvésre koncentrál, feltárja, és fejleszti a gyermek kreatív képességeit.
 • Amúgy Rómeó és Júlia, ahogy még sosem láttad – foglalkozás: 10 éves kortól ajánlott interaktív, színházi foglalkozás. Olyan jó, hogy a diákok haza sem akarnak menni.
 • Szerelmi mesterképző diákoknak (10-18 év között) – (10-18 év között) a szerelmi élmény megélését és feldolgozását segítő foglalkozás korcsoportos bontásban. A képzés az iskolai szerelmi életet és az internet által kínált csapdák elemzését foglalja magába. Célja a méltó szerelmi tapasztalat. A fókuszban az önismeret felé történő közelítés áll. A témát részletesen bemutató anyagunkat konkrét érdeklődés esetén küldjük. Választható témák: Képzelet és valóság a szerelemben; A chat hálójában; Trend és káosz a neten; Jó csaj, jó pasi, like!
 • Tragédia: az ember – alias Az ember tragédiája előadás (13 éves kortól ajánlott) Madách műve újragondolva diákoknak és fiatal lelkű felnőtteknek, interaktív játék.

 

Apródképző foglalkozások díja:

Tragédia: az ember – alias Az ember tragédiája előadás60 perc2.200 Ft/fő

Foglalkozás Időtartam Ár
Kézműves foglalkozás: agyagozás 45 perc 1.200 Ft/fő
Kézműves foglalkozás: nemezelés 60 perc 1.200 Ft/fő
Kézműves foglalkozás: mézeskalács sütés és díszítésd 45 perc 1.200 Ft/fő
Rendkívüli történelem óra és harcászat 30 perc + 2 választott foglalkozás 1.500 Ft/fő
Fun csomag 2.500 Ft/fő
A Zöld lovag legendája 20 perc 500 Ft/fő
Hercegnőképző 30 perc 1.200 Ft/fő
Drámajáték és táncház 45 perc 1.200 Ft/fő
Amúgy Rómeó és Júlia – foglalkozás 60 perc 1.200 Ft/fő
Szerelmi mesterképző diákoknak 60 perc 1.600 Ft/fő

Ajánlatkérés

Jó tudni!

 • A megjelölt ár tartalmazza az oktatás díját és az anyagköltséget.
 • A foglalkozás alatt elkészített termékeket a gyerekek hazavihetik.
 • A foglalkozások minimum és maximum létszámkorlátosak.
 • A foglalkozásokon való részvételhez minden esetben előzetes egyeztetés szükséges.
 • Egy osztály számára egy foglalkozás választható.

Bővebb információért, szervezéssel és ajánlatkéréssel kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatott:Korondi Réka, telefon: +36 30 539 5219, email: reka.korondi@puchner.hu

Vélemények:

Egy Tanárnő tollából:
“Tiszta környezet, a park tematikája és hangulata remek. A különböző Apródképző foglalkozásokon mindenki megtalálta a számára legérdekesebb programot. Az előadók mindvégig fenntartották a gyerekek érdeklődését. A kézműves foglalkozás mesterei is maximálisan gyerekközpontúak voltak.”

A szerelmi mesterképzőről:
“Jó gondolat a gyerekeknek ilyen foglalkozást tartani, mert bár közhelynek tűnik, de hamarabb megnyílnak idegen személynek, mint a szülőknek. Azért is, mert valami érdekeset, valami mást várnak, mint amit otthon kapnának ugyanezen kérdéseikre. Ennél a korosztálynál, mély nyomot és örök emléket hagyhat egy-egy ilyen beszélgetés, melyet igényelnek is.”

Tanárok véleménye a Tragédia: az ember előadásról:
“A Tragédia: Az ember színdarab a fiatal korosztály gondolatvilágához igazodva dolgozta fel ezt a nem egyszerű művet. Ez a leginkább tetszett a diákjainknak. Hasznosnak ítéljük, hiszen modern köntösbe burkolták az előadást, de mégis szöveghű maradt.”

“A művet modern köntösbe bújtatták, ugyanakkor szöveghű maradt az előadás, e kettőt jól vegyítette. Lucifer alakját jó ötlet volt megosztani férfi-nő karakterre, ezzel is érzékeltetve, hogy a gonoszság, a negatív erő nemtől független. Az előadás időtartama sem lépte túl a gyerekek figyelemhatárát. A színészek stílusa, előadásmódjuk a diákokhoz közel áll, közvetlenné tette a darabot.”

Képek az Apródképző foglalkozásokról