Lovas istálló

Már honfoglaló őseink is lovak hátán fedezték fel a Kárpát-medencét, s a magyarokat évszázadokon át joggal nevezték lovas nemzetnek, nem hiányozhatnak hát e tekintélyt parancsoló, daliás állatok a múltidéző bikali kalandok sorából sem. Természetesen e nemes állatok méltó helyet kaptak az Élménybirtokon is, a Lovas istálló falai között.

Infó!Mikor látogatható? A helyszínen kihelyezett nyitvatartási időben.

A lovas istálló az óvároson kívül, a Főtértől északra, a küzdőtér szomszédságában található, falai között pedig majd’ két tucat patás talált otthonra évekkel ezelőtt.

A gyönyörű, barátságos állatok többsége aktív részese az Élménybirtok színházi előadásainak is.

A birtok istállója úgynevezett élményistálló, vagyis a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg az állatokkal, láthatják, miként élik mindennapjaikat. A cél az, hogy a vendégek, az ifjak és az idősebbek is közel kerüljenek a lovakhoz, érintsék meg, simogassák őket, s ha kedvük tartja akár a hátukra ülve ismerjék meg a lovaglás, ezzel együtt az ember és a ló közötti közvetlen kapcsolat semmihez sem fogható élményét.

Tipp!Lovagláskor ajánlott a hosszú nadrág és a lapos talpú cipő viselése.

Az istállótól nem csupán lóháton, de lovas kocsin indulva is felfedezhető az Élménybirtok, mely így egészen más arcát mutatja meg, mint gyalogos időutazásunk során. Jó időben érdemes kinézni az istálló mellett található legelőre is, ahol a lovak szabadon nyargalnak, esznek, isznak, játszanak.

Infó!A lovashintó és lovaglás időpontjairól bővebb információt szállóvendégeink a recepción, napi látogatóink az érkezéskor kapott programajánlóban találnak.

Képek a lovas istállóról

Lovas istálló az Instagramon

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

A városon kívüli további attrakciók

Kinizsi tábor

Kinizsi tábor

Lovagi Aréna

Lovagi Aréna

Főtér

Főtér

Puchner Pódium

Puchner Pódium

Lovagi küzdőtér

Lovagi küzdőtér

György terem

György terem

Lovagterem

Lovagterem