Színházi előadások

Az Ágens Társulat és a Bikali Élményszínház közreműködésével színházi előadások sorozata várja vendégeinket egész évben.

A Bikali Élményszínház az Ágens Társulattal karöltve, 2013 óta színes programokkal, minden generációnak értékes, szórakoztató, és teljes kikapcsolódást nyújtó előadásokat tartogat az Élménybirtokon. Legyen szó családoknak szóló előadásokról, lovas színházról, ismeretterjesztő és felnőtt előadásokról, vagy újragondolt klasszikus darabokról, társulatunk jóvoltából szinte mindenbe belekóstolhatsz.

Hogyan tekinthetem meg az előadásokat?

Az előadások megtekintésére kétféle módon nyílhat lehetőségünk:

Az egyik, ha az Élménybirtok nyitvatartási idejében érkezünk, ahol a belépőjegyért minden alkalommal akár 4 előadást is kapunk. Az aktuális nyitvatartási nap előadásairól itt tájékozódhatsz>>.

A másik lehetőség, hogy a nyitvatartási időn kívül meghirdetett előadásokra jelentkezünk a programok menüpont alatt, vagy a Puchner Kastélyszálló Recepcióján. (Bikal, Rákóczi utca 22.)

Infó!Az aktuális színházi programokat és helyszíneket az érkezéskor kapott programajánlóban találod!

Miért érdemes ellátogatni a színházi előadásokra?

  • kiváló, minőségi kikapcsolódást nyújt az egész családnak
  • nem klasszikus színház, szórakoztatás a középpontban
  • változatos műsorok, széles műsorpaletta, rengeteg műfajban

Tipp!Váltsd meg jegyeid online a kinézett előadásra, hogy biztos ne maradj le telt ház esetén!

Családi előadások

A Tücsök és a Hangya – ÚJDONSÁG!

Zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tücsök és egy hangya. Jó barátok voltak, de nagyon különbözőek. A hangya keményen dolgozott, élelmet gyűjtött a hosszú télre, de a tücsök csak muzsikált.
Ismerős a mese, ugye? Ha kíváncsi vagy, hogyan is szőjük-fonjuk a klasszikus mese szövetét, tarts velünk: sok interakcióval, zenével és játékkal várunk!

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Ugi mama varázsiskolája

Zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek!

Amint találkozol Ugi mamával, azonnal behúz a mesébe, szólni sem tudsz, csak álmélkodsz. Ha nem hiszed, hogy mese a lét, mit tegyünk? Jobb, ha együtt teremtünk…

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Varázsbarangolás

A csintalan Mama azon törte a fejét, hogy hogy tudná tovább növelni a gyermekek és a felnőttek varázserejét. Itt most tovább lépünk, új bűbájok, s igézetek várnak majd téged. A felnőtteknek és a gyermekeknek is egyaránt élvezetes előadás.

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Tárulj, Szezám!

Zenemesék egy titokzatos utazó batyujából…

Ismered Aladdint? És Herkulest? Hallottál már a nagy Dzsinről? És tudod ki Mulan? Láttad az Oroszlánkirályt? Ha igen, mindenképpen meg kell ismerkedned a Titokzatos Utazóval, Omárral, aki megidézi neked e csodás mesehősöket és elénekli a legismertebb dalaikat.

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Svindli Cirkusz

Különleges cirkuszi komédia

Mi történik, ha az A’la Kámu társulat valahol megjelenik?
Láthatod A Világ Legerősebb Emberét, egy vagy két Varázslót, egy Kötéltáncost, s némely fura, csak nálunk látható cirkuszi mutatványost, megjelenésük oly fura és bizarr, hogy az kicsit bezavar.

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Flúgos zenetörténet, avagy Túl a Looperencián…

Bolondozás a zene történetében

A Flúgos zenetörténet –ben nemcsak az ének sokféleségét élvezheted, hanem a rendkívül izgalmas, humoros történeteket is hallgathatod. Igazi zenei kaland, s ha akarod, te is a részese lehetsz.

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Rock a billi buli

Fergeteges ének és tánc, koncert-színházi élmény a javából!

Ki ne ismerné Jake-t és Elwood-ot, a Blues Brothers meghökkentő testvérpárját? A szédületes ének és tánc fenoménokat?
Két fantasztikus komikus egy rövid időre megidézi őket. Gyere és bulizzunk együtt!

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

A fényteremtő

Egyedülálló zenés fénymágia!

Fény és árnyék, a jó és a rossz örök harca. Nincs egyik, a másik nélkül. S ha egy fény kihuny, felgyúl egy másik. Ez az örök körforgás lényege. Magyarországon elsőként, és egyedülálló módon, fénytechnikusaink intelligens lámpák, és különleges hanghatások segítségével, egy varázslatos világba kalauzolnak el.

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Elmepallérozó előadások

Fegyverbemutató

A nemes bikali bajnok fegyvereiről regél…

A harci leleményeiről és képzettségéről messze földön híres lovagunk megismerteti az érdeklődőket a középkori fegyverek titokzatos világával, a kardforgatás mikéntjével, a lovagi küzdelem szabályaival.

Ajánlott korhatár: 5-99 év


Tovább a programokhoz>>

Ítélkezés és végrehajtás

Zina kurtizán látomásai a középkori ítélkezésről

Ha azt hiszed, hogy a középkorban elég volt a pokolra jutást vagy elkárhozást meglebegtetni az emberek orra előtt, hogy ne vétkezzenek, tévedsz. Ha csúnyán néztél a szomszédodra, netán leköptél valakit, ne tudd meg, mi várt rád, ha bepanaszolt. Tudod-e kik voltak a boszorkányok? S a hóhérok? S ér-e valamit a ráolvasás? Az előadás végén egy életre való bűbájjal lát el az előadó.
Ajánlott korhatár: 6-99 év


Tovább a programokhoz>>

Felnőtt előadások

Kurtizánképző – középkori stand-up comedy

Játékos színházi terápia

A világon egyedülálló, rendkívül népszerű, több mint 800 előadást megért Kurtizánképzés – szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak – kultúrtörténeti szakirányú végzettséget ad, Kurtizándiplomát. Az Alaptanterv része az érzékiség kultúrtörténeti feldolgozása, a férfi gondolkodás mibenlétének a vizsgálata és irányai, a jó kurtizán feladatai, megtudhatjuk hány éves a férfi – mindezt egy lenyűgöző személyiség tolmácsolásában.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!


Tovább a programokhoz>>

Úr-kurzus

Az Úr-kurzus avagy középkori csintalanságok uraknak, a Kurtizánképző előadás párja.

Itt a férfiak ismerhetik meg a nők titokzatos és felfedezésre váró világát, természetesen párjukkal együtt. Zina kurtizán titka a közvetlen színházi nyelv, a felszabadító kommunikáció, az interaktív játék.

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.


Tovább a programokhoz>>

Anyalét – avagy a düh és megnyugvás pillanatai az anyaságban

Rengeteg még nem megvitatott eleme van a terhességnek, a szülésnek, a kisbabával való ismerkedésnek, a nő és anyalét őrületének.
Stand up comedy a kezdetektől addig, amiben vagy: anyáknak, leendő anyáknak, nagymamáknak, apáknak és papáknak!

Az előadást 15 éven felülieknek ajánljuk!


Tovább a programokhoz>>

Díva, dáma, perszóna

A titkos nő, azaz hogyan váljunk nővé? – interaktív nőkereső játék.

Mi történik, ha elfogadjuk a női magazinok tanácsait, kitöltjük a tesztjeit? Ha betartjuk az összes haj, smink, és ruha útmutatást, mivé leszünk? Mit tanácsolnak nekünk, hogyan váljunk jó nővé?
Ez az előadás mindent megtesz azért, hogy végig kacagd, sőt viháncold ezt az “embert próbáló” kísérletet, melynek most Te is része lehetsz!
A Díva, dáma, perszóna előadás ajándék a nőknek és áldás a férfiaknak! Majd rájössz, hogy miért!

Ajánlott korhatár: 15-99 év


Tovább a programokhoz>>

Anya-csavar- ÚJDONSÁG

A női szerepek őrületében

Melyek azok a mondatok, amiket minden nap hall a férfi egy kapcsolatban és azonnal a plafonon lesz? ’Mikor jössz? Hol voltál? Mi legyen a vacsora? Levitted a szemetet? Felhívtad Anyádat? Te mész a gyerekekért, stb…’
S fordítva?
A véget nem érő teendők listái, a gyermeknevelés, a befizetted, elintézted, megtetted keserédes darabja. Ami biztos, hogy sokat fogsz nevetni, hiszen magadra ismersz majd, mindegy, melyik nemhez tartozol.

Ajánlott korhatár: 14-99 év


Tovább a programokhoz>>

Lovas előadások

Lovagok és dámák – ÚJDONSÁG!

Látványos lovas előadás, a nemek harca!

Igazi küzdelem részese lehetsz, ahol a lovagnők is harcba szállnak! Natasa, a lengyel dáma kihívójaként érkezik Burgundiai Johanna. Ha még nem láttad, itt az ideje, hogy megismerkedj vele!
A lovagoknak igencsak össze kell szedniük minden erejüket és leleményességüket, hogy versenyben tudjanak maradni a két elszánt nő mellett. Ki lesz a győztes? Az előadás végén kiderül!

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

Lovagi torna

Harc és verseny a legjavából – lovagi megmérettetés!

A férfiúi erő és tusa legnemesebb színtere, ahol méltó küzdelmet láthat a díszes nézősereg.
A lovagok több fegyvernemben mérik össze tudásukat, mint például a csillagdobás, lándzsahajítás, majd a mindent eldöntő kopjatörés. A torna hiteles és tisztességes lebonyolításáért a város Heroldja a felelős. A rendkívül izgalmas viadal magával ragadja a publikumot, s bizton állítjuk, hogy éljenezni fogjátok a lovagokat!

Ajánlott korhatár: 3-99 év


Tovább a programokhoz>>

4 elem

Misztérium-színházi előadás lovakkal, tánccal és élő énekkel

Semmi sem szab határt a fantáziának a 4 elem előadásban. Megnyílik egy lenyűgöző világ, a Teremtés ideje. Úgy, ahogy azt az ember képzeli.
A szédületes történet, mely a bámulatos látomásban megmutatkozik, nyomot hagy és élményt okoz.

Ajánlott korhatár: 6-99 év

Tovább a programokhoz>>

További információk:

  • Nem kell kiöltözni, csak kényelmesen! Persze a fürdőköpenyt, papucsot érdemes a szobában hagyni!
  • Részletes nyitvatartásunkat és programjainkat itt találod.
  • Az Élménybirtok bármely produkciójáról, csak külön engedéllyel lehet videó, és hangfelvételt készíteni!
  • Kérjük, hogy az előadás zavartalan menete érdekében az előadás kezdete előtt 10 perccel érkezz a helyszínre, melyről tájékoztatást a programajánlóban találsz.
  • Kérdésed van az előadásokkal kapcsolatban? Keress minket telefonon +36 72 459-547, vagy e-mailben: info@elmenybirtok.hu!