Városon kívül

Az Élménybirtok városon kívüli része a tettek mezeje. Az Északi kapun átkelve az időutazó vándorok egy időhurokba kerülnek, ahol is a középkor világából más korok és égtájak csodáira nyílik rálátásuk, számos, attrakció és foglalkozás várja a látogatókat.

A hatalmas Főtér, a lovagi küzdőtér és a lovas istálló mind olyan hely, ahol fiatal és idősebb egyaránt rácsodálkozhat a középkor küzdelmes, ugyanakkor rendkívül kalandos oldalára. A városon kívüli területeken hangsúlyos szerepet kapnak a nemzetünk jelképének tekinthető lovak is: a vendégeknek a programajánló füzetben megadott időpontokban lovaglásra és kocsizásra is lehetőségük van.

Kinizsi tábor

Kinizsi tábor

A Lovagi Küzdőtér mellett található Kinizsi táborban magunk is próbára tehetjük ügyességünket. Első ízben az íjászattal érdemes megismerkedni, mivel ez az ősi magyarok egyik legkedveltebb harcászati eszköze volt.

Lovagi Aréna

Lovagi Aréna

A Lovagi Aréna jelenleg a bikali Élménybirtok legmagasabb épülete, különleges megjelenése egy koronára emlékeztet. Hirtelen érkező esőben vagy a nyári kánikulában a fedett lovarda ad otthont a Lovagi tornának, a színházi előadásoknak és koncerteknek. Kiváló helyszíne a lovas oktatásnak.

Főtér

Főtér

A Főtéren mindig nagy a nyüzsgés. A hatalmas kiterjedésű terület egyfelől fontos közlekedési útvonal, hiszen az óvárosból ezen át visz az út a lovagi küzdőtérre és az istállóhoz, másfelől önmagában is igen szórakoztató, megannyi élményt ígérő hely. Az aprónépet egy hatalmas területű középkori játszótér várja!

Puchner Pódium

Puchner Pódium

A északi-kapun kisétálva a Főtéren található a Puchner Pódium. Az 500 férőhelyes szabadtéri lelátóval rendelkező Puchner Pódium nevét az Élménybirtok rajongóinak köszönheti. Színpadunk kiváló helyszínéül szolgál szabadtéri rendezvényeinken, fesztiváljainkon fellépő énekesek, színészek számára. A koncertek, előadások hangulatát a középkori környezet varázsolja igazán egyedivé.

Lovagi küzdőtér

Lovagi küzdőtér

Egyszerre akár ezer ember is láthatja, amint az Élménybirtok fő attrakciójaként a korabeli lovagok egymásnak feszülnek, s a nézőtéren helyet foglaló publikum kegyeiért birokra mennek egymással. Az izgalmas lovagi tornák, a látványos csatajelenetek és a mozgalmas ügyességi lovasbemutatók helyszínéül szolgáló lovagi küzdőtér nem mindennapi élményekkel szolgál a látogatóknak.

Lovas istálló

Lovas istálló

Már honfoglaló őseink is lovak hátán fedezték fel a Kárpát-medencét, s a magyarokat évszázadokon át joggal nevezték lovas nemzetnek, nem hiányozhatnak hát e daliás állatok a múltidéző bikali kalandok sorából sem. A lovas istálló falai között majd’ két tucat patás talált otthonra évekkel ezelőtt. A gyönyörű, barátságos állatok többsége aktív részese az Élménybirtok színházi előadásainak is.

György terem

György terem

Az Élménybirtok legfontosabb helyszíne a Lovagterem mögött található György terem, ami szélsőséges időjárás esetén kap főszerepet. Ez teszi lehetővé, hogy a hóban, szélben, esőben, vagy a nyári kánikulában is jól érezzék magukat időutazóink.

Lovagterem

Lovagterem

A Lovagteremben királyokat megillető kényeztetésben lehet részünk a terem központjában lévő kandalló pattogó tüze mellett. A lovagkori hangulatú étkezési helyszínünk 250 fő befogadására alkalmas. Így éppúgy alkalmas szűk körű gourmet vacsorák megrendezésére, mint a több száz fős esküvők és lakomák lebonyolítására.

Ne hagyd ki a középkori Óvárost!

Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem, melynek itt tartózkodása során a vendég is részese lehet.