Programok betöltése
  • Ez az program elmúlt.

Advent III.

2023.12.09. 11:00-17:00

Adventi nyitvatartásunkon ünnepi kézműves foglalkozásokon vehetsz részt és ízletes étkekkel kényeztetheted magad! Színházunkat izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokkal töltjük meg. A Kis lovagok iskolájában a gyerekek egy játékos, mozgásos lovagi témájú foglalkozáson vehetnek részt, ahol elsajátíthatják a lovaggá válás csínját bínját. A kinizsi táborban a vívást és az íjászatot is kipróbálhatja a család minden tagja.

A középkori mesterek műhelyeiben szebbnél szebb ajándékokat készíthetsz szeretteidnek, az Apródképző épületében csodás portékák és izgalmas előadások várnak. Ugi mama varázsiskoláján mindenféle varázsigét tanulhattok és mellette a gyerekek varázscsíkokat is kaphatnak. A nap folyamán érdemes benézni az interaktív házakba, és meglátogatni az állatudvar lakóit. A Fogadóban mennyei forró italok, sültek és finomságok várnak.

Napijegyek a Puchner Kastélyszálló recepcióján válthatóak.
Ha Advent, akkor Élménybirtok!

Rossz idő esetén!Ne félj a felhőktől! Programjainkat minden időjárási körülmények között megtartjuk.

2023. december 9.

IDŐPONT LEÍRÁS
11:00 Nyitás
11:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház
11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsmester.
Az Apródképzőben a Mézeskalács készítő szívesen lát egy kis mézeskalács sütéssel és díszítéssel. Ugyanitt további adventi kézműves foglalkozásokkal is várnak.
Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, a könyvkötő, a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban
12:00-12:30 Ugi mama varázsiskolája- zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek
13:30-14:00 Lovagok és dámák – látványos lovas előadás
14:30-15:30 Kurtizánképzés Zinával – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak
16:00-16:30 Kis lovagok iskolája – Játékos, mozgásos lovagi témájú foglalkozás egy kis varázslattal, ahol a gyerekek elsajátíthatják a lovaggá válás csínját bínját
16:00-16:30 Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Infó!Az őszi-téli időszakban a Puchner Kastélyszálló Recepcióján tudod megváltani az Élménybirtok belépődet. ( Bikal, Rákóczi utca 22.)

Őszi, téli képek