Programok betöltése
  • Ez az program elmúlt.

Advent I.

2023.11.25. 11:00-17:00

Első adventi nyitvatartásunkon merülj bele a meghitt hangulatú középkori városba, ahol különleges kézműves foglalkozásokon vehetsz részt és ízletes étkekkel kényeztetheted magad! A nap folyamán megismerheted Térdszéli Katica meséjét, szurkolhatsz a lovagoknak és dámáknak, és még a Tücsök és a Hangya tanulságos történetét is megnézheted a családdal.

A téli birtok varázslatos! Az ünnepek szelleme minket is magával ragadott: a középkori mesterek műhelyeiben szebbnél szebb ajándékokat készíthetsz szeretteidnek, az Apródképző épületében csodás portékák és izgalmas előadások várnak.
Az állatudvar lakóit is érdemes meglátogatni, és megsimogatni a szelidebbeknek a vastag téli bundáját. A Fegyverbemutató előadáson megtudhatod, hogy hogyan zajlott egy csata és milyen fegyverekkel a kezükben álltak szemben őseink az ellenséggel.

Napijegyek a Puchner Kastélyszálló recepcióján válthatóak.
Ha Advent, akkor Élménybirtok!

Rossz idő esetén!Ne félj a felhőktől! Programjainkat minden időjárási körülmények között megtartjuk.

2023. november 25.

IDŐPONT LEÍRÁS
11:00 Nyitás
11:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház
11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsmester.
Az Apródképzőben a Mézeskalács készítő szívesen lát egy kis mézeskalács sütéssel és díszítéssel. Ugyanitt további adventi kézműves foglalkozásokkal is várnak.
Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, a könyvkötő, a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban
12:00-12:45 Térdszéli Katica – Nika meséje – az okos lány története, aki négyszer is kifogott a királyon
13:30-14:00 Lovagok és dámák – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás
14:30-15:00 Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról
16:00-16:30 A Tücsök és a Hangya – zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Infó!Az őszi-téli időszakban a Puchner Kastélyszálló Recepcióján tudod megváltani az Élménybirtok belépődet. ( Bikal, Rákóczi utca 22.)

Őszi, téli képek