Programok betöltése
  • Ez az program elmúlt.

Tavaszi szombatok 2024

2024. március 2. 11:00-17:00

Egész napos családi programmal készülünk az Élménybirtokon tavasszal is: nézzetek be az interaktív házakba, látogassátok meg az Állatudvar lakóit, térjetek be a kézművesek műhelyeibe, és mindenképp vegyetek részt a lovas és színházi előadásainkon. Fenséges ételekkel és italokkal várunk mindenkit a Fogadóban!

Ezek mellett játszhattok 3 ingyenes játékunkkal, amiből a 2 féle keresőjátékkal még meglepetést is nyerhettek. Az Okostér pedig két különleges interaktív játéknak ad helyet az Apródképző déli termében.

Hercegnőnek, hercegnek, udvari bolondnak és még hóhérnak is beöltözhettek a Szabóműhelyben.
A Mesterségek házában a rengeteg féle ajándéktárgy és kézzel kötött könyv mellett, a Mecsekfalu Völgye Méhészet termelői mézeit is megkóstolhatjátok.

Az Apródképző épületében díjnyertes bőrékszerek és rengeteg valódi bőrből készült termék között válogathattok. Az ötvös mester segítségével egyedi ékszereiteket is elkészíthetitek, vagy ha csak vásárolnátok, arra is van lehetőség. Az üvegkép készítőnél elsajátíthatjátok az üvegfestés csínját-bínját.

A Fafaragó műhely a furfangos játékok, esztergályozott fatálak, faragott kanalak és a különleges Lélekmadarak otthona.

Gagyizdánkban válthattok magatoknak Fabatkát, amit fel tudtok használni többféle “Fabatkás” foglalkozásra, mint például a mézeskalács sütés és díszítés, gyertyamártás, kőfestés, íjászat vagy vívás.

Érdemes nyitásra érkezni, hogy minden program beleférjen a napba.

Kalandra fel!

Rossz idő esetén!Ne félj a felhőktől! Programjainkat minden időjárási körülmények között megtartjuk.

2024. március 2.

IDŐPONT LEÍRÁS
11:00 Nyitás
11:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház
11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Az óvárosi műhelyekben szívesen lát a karikatúra készítő, mézeskalács készítő, mézárus, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, a könyvkötő, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban
12:00-12:30 Ugi mama varázsiskolája – zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek
13:30-14:00 Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról
15:00-15:30 Lovagok és Dámák – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás
16:00-17:00 Kurtizánképzés Zinával – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Infó!A téli-tavaszi időszakban a Puchner Kastélyszálló Recepcióján tudod megváltani az Élménybirtok belépődet. ( Bikal, Rákóczi utca 22.)

Téli képek