Programok betöltése
  • Ez az program elmúlt.

Őszi program 2023

2023.10.21. 11:00-17:00
Élménybirtok - Őszi program

Friss levegő, színes falevelek és végtelen kaland vár ősszel is az Élménybirtokon!
Nyomozz a titkos jelek után, vegyél részt izgalmas Lovagi tornánkon, nézd meg vidám családi előadásainkat, és kóstold meg Fogadónk ínycsiklandozó kínálatát! Vesd bele magad az Élménybirtok kalandos világába!

Ügyes kezű kézművesek, izgalmas középkori karakterek, hős lovagok, és megannyi mesés kaland várja ősszel is a család apraját-nagyját! Látogasd meg az állatsimogatónk lakóit, próbáld ki magad hagyományőrző kézműveseinknél, nézd meg lebilincselő családi előadásainkat, majd merülj el a Titkos jelek, talányos helyek keresőjátékunk rejtélyeiben! Középkori Fogadónk forró italokkal és ízletes sültekkel várja az éhes vándorokat!

Rossz idő esetén!Ne félj a felhőktől! Programjainkat minden időjárási körülmények között megtartjuk.

LOVAGOK CSATÁJA
Döntsd el, ki a legjobb lovag az Élménybirtokon! Add le szavazatod kedvencedre és segítsd őt, és persze, saját magadat a fantasztikus nyereményekhez!

Élményteli időutazást kívánunk!

2023. október 21.

IDŐPONT LEÍRÁS
11:00 Nyitás
11:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház
11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsmester. A “Zöld Diófa Csárda” – Kézműves házban és a Vízimalom – Kézműves házban többféle kézművességgel készülnek.
Az Apródképzőben a Mézeskalács készítő szívesen lát egy kis mézeskalács sütéssel és díszítéssel.
Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, a könyvkötő, a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban
12:00-12:45 Flúgos zenetörténet, avagy Túl a Looperencián – kicsiknek és nagyoknak
13:30-14:00 Tárulj, Szezám! – zenemesék egy titokzatos utazó batyujából
15:00-15:30 Lovagok és dámák – látványos lovas előadás
16:00-16:30 Fegyverbemutató – Lovagunk ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Infó!Az őszi-téli időszakban a Puchner Kastélyszálló Recepcióján tudod megváltani az Élménybirtok belépődet. ( Bikal, Rákóczi utca 22.)

Őszi, téli képek