Programok betöltése
  • Ez az program elmúlt.

Advent II. – Mikulás szépségverseny az Élménybirtokon

2023.12.02. 11:00-17:00 0 Ft - 21 600Ft

December 2-án vedd fel legszebb Mikulás jelmezed és zsebeld be a “Miki kupont” az Élménybirtokon. Ha részt veszel a Mikulás szépség és ügyességi versenyen, akkor többféle értékes nyeremény ütheti a markod! Mindezek mellett a nap folyamán fergeteges előadásokkal készülünk, láthatjátok például a Térdszéli Katica meséjét, a Tücsök és a Hangya tanulságos történetét, a Lovagok és Dámák csatáját és egy lebilincselő középkori Fegyverbemutatót is! Ne maradj le, válts online jegyet MOST!

Második adventi nyitvatartásunkon a Mikulás jelmez és ügyességi verseny mellett rengeteg kézművességgel is készülünk. Ünnepi kézműves foglalkozásainkon akár a karácsonyi ajándékokat is elkészítheted, vagy a kézműves műhelyeinkben egyedi ajándékokat is találhatsz szeretteidnek.
Fogadónkban ínycsiklandozó sültekkel, forró és hideg italokkal várjuk az éhes vándorokat, mikulásokat és családjukat.
A jelmezben érkező vendégeink “Miki kuponjaikkal” többféle élményben vehetnek részt.

Minden teljes alakos mikulás jelmezben érkező vendégünk a jegyvásárlásnál egy “Miki kupont” kap ajándékba. A kupont az időjárás függvényében fel tudja használni íjászatra, vívásra, bikalovaglásra, gokartra vagy lovagoltatásra.

A kupont teljes jelmezben érkező vendégeink kaphatják (mikulás sapka, kabát, nadrág, csizma). A mikulás sapka önmagában nem számít jelmezbe öltözésnek. A kupon készpénzre nem váltható és csak a fent megjelölt foglalkozásokra lehet felhasználni a programajánló füzetben jelzett időpontokban.

Mikulás szépség és ügyességi verseny

Megéri nevezni, mert a Mikulás szépség és ügyességi verseny fődíja egy egy családi Élménybirtok belépőjegy és 2 fő részére szóló Felfrissülés utalvány szállodánkba. A verseny során az egész rokonság szurkolhat a család mikulásának, akit különféle ügyességi próbatételek várnak. A szépségverseny győztesét a közönség szavazza meg.

A verseny két kategóriában zajlik: szépségverseny és ügyességi verseny.
A szépségverseny díja egy Családi Élménybirtok belépő. Jelentkezési korhatára nincs.
Az ügyességi versenyre 12 éves kor felett lehet nevezni. A verseny résztvevőit különféle próbatételek várják, ahol az ügyesség és a gyorsaság is számít. A versenyre nevezni a Mézeskalácsos műhelyben lehet. A nevezés ingyenes.

Felfrissülés csomag tartalma

  • 2 felnőtt részére szóló felfrissülés program: fürdőbelépő étkezéssel.
  • A francia mintára épült élményfürdőben és a marokkói hangulatú fürdőben a medencék, a pezsgőfürdők, gőzfürdő, szauna és infraszauna használata.
  • Élményteli kikapcsolódást nyújtó Lurkó Mesefürdő használata 2 gyermek medencével, 2 csúszdával és hozzájuk tartozó medencével, valamint egy belső pihenőtérrel.
  • Háromfogásos ebéd vagy büféasztalos vacsora, az étkezésnél italfogyasztással.

Induljon a családi kaland!

Rossz idő esetén!Ne félj a felhőktől! Programjainkat minden időjárási körülmények között megtartjuk.

2023. december 2.

IDŐPONT LEÍRÁS
11:00 Nyitás
11:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház
11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a Kovácsmester.
Az Apródképzőben a Mézeskalács készítő szívesen lát egy kis mézeskalács sütéssel és díszítéssel. Ugyanitt további adventi kézműves foglalkozásokkal is várnak.
Az óvárosi műhelyekben szívesen lát titeket a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, a könyvkötő, a mézárus, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban
12:00-12:45 Térdszéli Katica – Nika meséje – az okos lány története, aki négyszer is kifogott a királyon
13:30 Mikulás szépség és ügyességi verseny – Díjazzuk a legszebb Mikulást és mellette a legügyesebb, leggyorsabb is jutalomban részesül. Vágj bele a Mikulás versenybe és szerezz felejthetetlen élményt az egész családnak. Nevezni az Mézeskalácsos műhelyben lehet 13:00-ig.
13:30-14:15 Lovagok és dámák – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás
15:00-15:30 Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról
16:00-16:30 A Tücsök és a Hangya – zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tipp!Ha szeretnéd garantálni a helyed az eseményre, válts meg a jegyed online!

Jegyek

A belépőjegy a helyszínen a Puchner Kastélyszálló recepcióján és online is megvásárolható.

4 érv, hogy miért érdemes online megvásárolni a jegyet:

  • A résztvevőszám limitált, ha online vásárolsz GARANTÁLTAN LESZ HELYED.
  • Az online vásárolt jeggyel gyorsabban bejuthatsz az eseményre, NEM KELL SORBAN ÁLLNOD a pénztárnál.
  • Az online vásárlás csak pár perc, a fizetés biztonságos (melyet az OTP Bank garantál), így IDŐT SPÓROLSZ.
  • A jegyet fizetés után azonnal elküldjük e-mailben. Beváltáshoz elég csak telefonon megmutatni, így a KÖRNYEZETET IS VÉDED, nem kell feleslegesen nyomtatni.

Jegytípusok

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Jegyek online értékesítése lezárult, vásárolni csak a helyszínen lehetséges korlátozott számban.

Az árak bruttó eladási árak, és az Áfát tartalmazzák.

Jó tudni!

  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Infó!Az őszi-téli időszakban a Puchner Kastélyszálló Recepcióján tudod megváltani az Élménybirtok belépődet. ( Bikal, Rákóczi utca 22.)

Őszi, téli képek