A Déli-kapun belépve frissen sült péksütemény illata lengi be a tereket, s csalogatja a kaputól balra a látogatókat Pékműhely irányába.
Mennyei ízek, ropogós, vagy éppen istenien omlós falatok kavalkádja fogadja a középkori pékségbe betérőket, miközben a szorgos kezek lisztet őrölnek, dagasztanak, nyújtanak, patkót, batyut, csigát és ki tudja még mennyi féle süteményt formáznak, melyeknek aztán egymás után tárul ki a kemence ajtaja.
A korhű belső tér, a fagerendák, a meszelt fal mögül itt-ott kikandikáló téglasorok, az autentikus berendezés, a kockás terítők, fából készült eszközök, dézsák és tálak semmihez sem fogható hangulatot árasztanak magukból.
Infó!A pékműhely tavasztól nyár végéig üzemel, nyitvatartási napokon.
Képek a pékműlyehről
további 8 fotó