Tavaszi program

2021. május 15., 29.

A sok otthon töltött idő után látogass el Élménybirtokunkra! Mindenre elszánt középkori lovagok, majd egy tucat kézműves és a legjobb komédiások várnak, hogy elfeledtessék Veled mindennapi gondjaidat és különleges világba kalauzoljanak! A nap zárásaként szurkold végig izgalmas lovagi tornánkat!

A program a következő nyitva tartási napokra érvényes:
Május: 8., 15., 29.

Kalandra fel!

Újdonság! Töltsd le az ingyenes, reklámoktól mentes „Élménybirtok” applikációt mobiltelefonodra! Fogd magad mellé társként a lovagot, hercegnőt, kovácsot, boszorkányt, udvari bolondot vagy az unikornist és fedezzétek fel együtt az Élménybirtokot! Ha ügyes vagy, nemcsak te lehetsz a város kincstárnoka, de még jutalom is üti a markod!
A játék az App Store vagy a Google Play áruházban „Élménybirtok” elnevezéssel is egyaránt megtalálható, vagy az alábbi linkek segítségével gyorsan és egyszerűen letölthető:
AppstoreGoogle Play

IDŐPONT LEÍRÁS
11:00 Nyitás
11:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Boszorkányház, Kovácsműhely.
11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
10:00-16:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Az óvárosi műhelyekben szívesen lát a mézeskalács készítő, a karikatúra rajzoló, mézárus, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, az ólomkatona festő, a könyvkötő, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, kanál díszítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
11:00-15:30 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
11:00-15:30 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
12:00-15:00 Finom falatok órái a Fehér Hattyú Fogadóban.
12:00-12:30 Ugi mama varázsiskolája – zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek az Apródképző Színháztermében
13:30-14:00 Ítélkezés és végrehajtás – a bikali híres kurtizán Zina emlékei alapján az Apródképző Színháztermében
14:30-15:30 Kurtizánképzés Zinával – szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak, középkori párkapcsolati stand up comedy az Apródképző Színháztermében)
14:30-15:30 Mesemozi és játék Uni világában – gyermekfelügyelet az Apródképző déli termében, 2 Bikali Fabatka fejében. Maximális létszám 25 fő, 3 éves kortól.
16:00-16:30 Lovagi torna – látványos lovas előadás a Lovagi Arénában
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Az előadások gondtalan élvezetét szeretnénk Önnek biztosítani. Így kérjük, hogy előzetesen foglalja le belépőjegyét telefonon vagy e-mailben, hogy a helyét garantálni tudjuk.
  • Az Élménybirtok területére jelenleg a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal lehetséges a belépés 18. életévüket betöltött vendégeink számára. Az oltási igazolvány meglétét a jegyvásárlásnál ellenőrzik kollégáink, a személyazonosító okmánnyal együtt (személyi igazolvány, vagy útlevél). A 18 év alatti gyermekek az Élménybirtokot felnőtt felügyelet alatt szabadon látogathatják. A tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek életkorának ellenőrzése személyazonosító okmánnyal történik (személyi igazolvány, vagy diákigazolvány), ha a kiskorúság ténye nem nyilvánvaló. A 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet értelmében az Élménybirtok személyzete jogosult ellenőrizni a vendégek védettségi igazolványának meglétét és megtekinteni a személyazonosságot igazoló okmányokat. Ezeket az adatokat az Élménybirtok személyzete semmilyen módon nem dokumentálja.

Kérjük, hogy szélsőséges időjárás esetén az érkezés reggelén a + 36 72 459 547-es telefonszámon érdeklődjön a nyitva tartásról! Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesüljön első kézből: iratkozzon fel Facebook oldalunkra!