Színházi előadások

Egész évben

Az Ágens Társulat közreműködésével egész évben színházi előadások sorozatával várjuk látogatóinkat.

Az Élménybirtok látogatóinak a színházi előadások nyitva tartási napokon érhetők el, a Pucher Kastélyszálló vendégeinek azonban nyitva tartási napokon kívül is.

Hadi torna bemutató – Újdonság

A Hadi tornában keveredik a mese a valósággal, nem tudod eldönteni, hogy hidd vagy ne hidd, amit a színpadon látsz, de jobban teszed, ha hiszed. Rendkívüli küzdelmek és élcek, ugratás és heccelés, majd íjászat, földi tusa, lovagi vetélkedés következik. Babalola, a kedves török kereskedő idézi meg a lovagok középkori, játékos csetepatéit és komoly harcait. Biztosak vagyunk benne, hogy szeretni fogod.

Ugi mama varázsiskolája – Újdonság

Zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek. Imádni fogod Ugi mama praktikáit, bűbájait, varázsigéit, s őt magát.

A Császár új ruhája

Az ismert mese humoros, játékos feldolgozása, a butaság üdítő története. Alaposan kifigurázzuk a hiú és ostoba embereket. Az előadás meglepő fordulatokban gazdag, s nem maradunk zene és tánc híján sem.

A kis herceg

Tudod…, a Kis herceg megérkezett. Honnan jött és miért? A világ minden táján ismert, 226 nyelvre lefordított, 80 millió példányban megjelent könyv mindenhol érvényes történetét láthatod. A mindannyiunk szívét már sokszor megfacsaró történet varázsvilágába hívunk.
Gyere velünk a bolygók közti utak igézetébe, éld át a barátság örömét, a találkozások fontosságát, a világ legegyszerűbb és egyben legnehezebb élményét, a szeretetet. Fogd meg a gyermeked kezét és mutasd meg neki is a Kis herceg mindenkor aktuális történetét.

B.Brothers

Ki ne ismerné Jake-t és Elwood-ot, a Blues Brothers meghökkentő testvérpárját? A szédületes ének és tánc fenoménokat? A mindenhol a legjobb hangulatot és bulit generáló félcédulás börtöntöltelékeket? Ugye, tudod, hogy kikről beszélünk?
Az Ágens Társulat színészei egy rövid időre megidézik őket. Ha a jelenlétükben kibírod nevetés nélkül, akkor a show végén megmutathatod, te mit tudsz! Ha van lábad, kezed, s főként szíved, kizárt dolog, hogy ne ropnád velük együtt a táncot. Gyere és bulizzunk együtt!

Amúgy Rómeó és Júlia – ahogy még sosem láttad

Shakespeare Rómeó és Júliája kicsit másképp. A klasszikus mű játékos, egyedi, interaktív feldolgozása. A lebilincselő előadás a 12-13 évesektől a felnőttekig mindenkit odaszögez a székhez. A darab korunk kommunikációs problémáira felszabadultan reagálva csal mosolyt az arcokra, nem elfeledve a drámai véget. Az előadást követően, lehetőség van a mű játékos feldolgozására is!

Sztármese

Mikor az állatok megszólalnak… Kiderül, mit gondolnak a gazdáikról, egymásról, s úgy általában a világról. Veszekednek, féltékenyek, szerelmesek, éhesek, utálkoznak, haragszanak, nagyképűek, magukba fordulnak, zavarban vannak, sokat vagy keveset beszélnek, lusták, szorgalmasak, hízelegnek, panaszkodnak, csakúgy, mint az emberek. Kibeszélik a környezetüket, kalandra vágynak, jókat mulatnak az emberek butaságain, értetlenségein. S mindezt egy castingon teszik, hisz megérkezett Quentin Tar Antónió a világhírű filmrendező és állatfőszereplőket keres. Brad Pite, Uma Torma, Sziréna van Seduxen, Tom Rúzs, Szandra Lolló és Antónia Banderas hozzák is kedvenceiket, hogy egymással mérkőzzenek. A szellemes sztárparódia igencsak jó szórakozást ígér!

Münchhausen báró kalandjai

Münchhausen bárót korának híres hazudozójaként ismeri a világ. Legendás mesebeli történeteit nehéz túlszárnyalni, a fantáziájában megszületett históriákat oly valósághűen és meggyőzően adja tovább, hogy az embernek igencsak meg kell erőltetnie magát, hogy ne higgye el. Útitársával, Spiné grófnővel jártak a világ közepében, voltak vendégségben az orosz cárnál, időztek Ámerikában, s mindenütt hova a meséje odavisz. Az izgalmas lovas előadásban Münchhausen elmeséli mily kalandjai voltak i. e. másfél millió évvel ezelőtt, majd Cézár udvarában, Rómában, a lovagkorban, s napjainkban. Főszerepben a ló áll, mint az ember társa, s hogy az, a különböző korokban az ember milyen szerepben használta e csodás állatot. A humor és a sok félreértés gondoskodnak arról, hogy egy pillanatra se lankadjon figyelmed!

A lónak vélt menyasszony

Baranyi Ferenc klasszikus félreértésekre épülő komédiája számtalan kacagtató helyzetet teremt a nézők számára. Egyszerű emberek egyszerű elértései, a magyar nyelv izgalmas, többértelmű szókincse remek lehetőséget ad a tévedésekre. Az előadás a hagyományos bohózat elemein túl különleges mozgáselemekkel is operál.

Buja középkori est

Ahol egy gyönyörű előadás segítségével belekóstolhatsz a középkor érzéki valóságába. A nézők az est folyamán egy kurtizán emlékiratain keresztül átélhetik a kor különleges udvarlási szokásait és megismerkedhetnek az érzékek birodalmát jól ismerő, éles eszű asszony tanulságos gondolataival. Szerelmi képzésben részesülnek. A több mint 300 előadást megért Buja est nézői felszabadultan és örömmel távoznak e páratlan eseményről. Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Kurtizánképző

A Kurtizánképző, azaz szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak középkori stand up comedy több mint 600 előadást ért meg. Interaktív színházi terápia. A világon egyedülálló Kurtizánképzés – kultúrtörténeti szakirányú végzettséget, Kurtizándiplomát ad. Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Kurtizán továbbképzés

A világon egyedülálló kurtizánképzés következő lépcsőfoka, szerelmi okosítás hölgyeknek, megfigyelőként uraknak is. A kurtizán lét momentumai egy lenyűgöző személyiség tolmácsolásában. A kurtizán továbbképzésen, azon tanítványok vehetnek részt, akik az első kurzust elvégezték. Egyedi elbírálás esetén e nélkül is lehetséges a megjelenés! Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Úr-kurzus

Az Úr-kurzus avagy középkori csíntalanságok uraknak, a Kurtizánképző előadás párja. Itt a férfiak ismerhetik meg a nők titokzatos és felfedezésre váró világát, természetesen párjukkal együtt. Zina kurtizán titka a közvetlen színházi nyelv, a felszabadító kommunikáció, az interaktív játék. Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Gond nélkül élünk

A történet Shakespeare Szentivánéji álom Mesteremberek jelenetéhez hasonlóan a szerepek kiosztásával kezdődik. Ki, mit játszik a Mátyás király lopni megy című mesében. A szedett-vedett társulat tagjai egymásra licitálva, szellemesen, nagyotmondva festik szépre, jóra magukat, kinek-mit kéne játszania és miért. A rendkívül mulatságos figurák próbálnak megfelelni a színpad szabályainak, azonban igen nehezen megy nekik. A humoros szereposztást követően belefognak a mesébe, melybe beépülnek a szereplők reflexiói is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott mese-komédia.

Cigánykaraván

Családi előadásunk egy vidám népségről szól, akik lovas tudásukat fitogtatva fogadják a messziről jött csikós kihívását. Megmérettetnek lovas akrobatikában, cigánypattintgatásban, tuskófoglalásban,
s mindenki szeme láttára nevelnek embert egy asszonyból és egy férfiúból. Készülj, mert szem nem marad szárazon!

Ítélkezés és végrehajtás

A bikali híres kurtizán, Zina emlékei alapján a középkor büntetés végrehajtási rendszerébe, a hóhérok életébe, a vajákosságba, s a boszorkányság mikéntjébe élhetjük bele magunkat fél óra erejéig.

A pipogya férj

Egy vidám komédia 15 percben, ahol egy erős kezű asszony és anyja kénye-kedvére kiszolgáltatott férj próbál kitörni a nők ravasz hálójából, de hiába.

Képek a színházi előadásokról

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN