Színházi előadások

Egész évben

Az Ágens Társulat közreműködésével egész évben színházi előadások sorozatával várjuk látogatóinkat.

Az Élménybirtok látogatóinak a színházi előadások nyitva tartási napokon érhetők el, a Pucher Kastélyszálló vendégeinek azonban nyitva tartási napokon kívül is.

Ugi mama varázsiskolája – Újdonság

Varázsmese az aprónépnek és a korodbélieknek. A messziről jött csínytalan, nyughatatlan, történetekkel teli varázsló asszony, Ugi mama, sosem fér a bőrébe. Folyton-folyvást bűbájokon töri a fejét. Úton útfélen tanítványokat keres, hátha valakinek át tudja adni a tudományát. Kutatja a gyerekek között, kutatja a felnőttek között. Lehet, hogy te leszel az? Nem állítom, hogy gyorsan megtanulod a varázsigéit, de ha vissza tudod mondani Ugi mamának azokat, pár száz év múlva varázsló lehetsz. A feladat nem könnyű, de mi az? Apropó! Kapizsgálod már, hogy miért él oly sok béka az Élménybirtokon?

A Császár új ruhája

A császár új ruhája a gyerekektől a felnőttekig megszólítja és megnevetteti a nézőit. Az ismert mese humoros, játékos feldolgozása, a butaság üdítő története. Alaposan kifigurázzuk a hiú és ostoba embereket.

A kis herceg

Tudod…, a Kis herceg megérkezett. Honnan jött és miért? A világ minden táján ismert, 226 nyelvre lefordított, 80 millió példányban megjelent könyv mindenhol érvényes történetét láthatod. A mindannyiunk szívét már sokszor megfacsaró történet varázsvilágába hívunk.
Gyere velünk a bolygók közti utak igézetébe, éld át a barátság örömét, a találkozások fontosságát, a világ legegyszerűbb és egyben legnehezebb élményét, a szeretetet. Fogd meg a gyermeked kezét és mutasd meg neki is a Kis herceg mindenkor aktuális történetét.

B.Brothers

Ki ne ismerné Jake-t és Elwood-ot, a Blues Brothers meghökkentő testvérpárját? A szédületes ének és tánc fenoménokat? A mindenhol a legjobb hangulatot és bulit generáló félcédulás börtöntöltelékeket? Ugye, tudod, hogy kikről beszélünk?
Az Ágens Társulat színészei egy rövid időre megidézik őket. Ha a jelenlétükben kibírod nevetés nélkül, akkor a show végén megmutathatod, te mit tudsz! Ha van lábad, kezed, s főként szíved, kizárt dolog, hogy ne ropnád velük együtt a táncot. Gyere és bulizzunk együtt!

Amúgy Rómeó és Júlia – ahogy még sosem láttad

Shakespeare Rómeó és Júliája kicsit másképp. A klasszikus mű játékos, egyedi, interaktív feldolgozása. A lebilincselő előadás a 12-13 évesektől a felnőttekig mindenkit odaszögez a székhez. A darab korunk kommunikációs problémáira felszabadultan reagálva csal mosolyt az arcokra, nem elfeledve a drámai véget. Az előadást követően, lehetőség van a mű játékos feldolgozására is!

4 elem

Lenyűgöző látványszínházi előadás az Élménybirtok színészeinek és lovasainak előadásában! A tűz, a víz, a levegő, a föld elemeinek leleményes megjelenítése a 4 elem. Az előadás ellenállhatatlanul magával sodor mindenkit, aki a nézőtérre ül. Ajánljuk mindenkinek, akik hisznek a csodákban, a mítoszokban, a mágiában, a varázslatban.
„Kezdetben volt a Káosz, a végtelen tátongó űr. A szelek még nem keverték habosra a borszínű vizeket, a halas tenger zúgó hullámai sem ostromolták a föld peremét. A mindenséget betöltötte a roppant fekete szárnyú éj. Nem volt tér és idő, emberi fogalmakkal e lét nem értelmezhető. Ne próbáld megérteni, mi ez, csak fogadd magadba, a történet úgysem ellenőrizhető.”

Balga Dáma

A rendkívül izgalmas, korunkat is jellemző problematikával foglalkozó, 1613-ban bemutatott Lope de Vega színmű főszereplője egy szépséggel áldott, azonban szellemileg sérült úrhölgy (Finea), aki az őrületbe kergeti környezetét meg nem értésével, félreértéseivel. Szolgálója csupán eljátssza a balgát (Clara), ráadásul férfiként a nőt, hogy úrnője kedvére tegyen, húga pedig, egy széles látókörű, igen művelt nő (Nise).
A két hölgy kegyeiért versengenek a kérők, azonban amíg a balga hölgy el nem kél, addig húga sem mehet férjhez. Lovagjaiknak nem sok kedve van a buta nőt feleségül venni, bár a hozomány vele jár. Ebből a helyzetből számtalan kalamajka származik, feltűnik egy hozományvadász is, lesz szerelem, féltékenység, harc, ének és rengeteg félreértés. Láthatjuk, amint a szerelem tanítja, gyógyítja a balga dámát, elméje nyílik.

Swing – Új előadás

Szól a swing, s két lenyűgöző személyiség tolmácsolásában egy házasság történetét láthatja a nagyérdemű. A rendkívül mulatságos negyedórás előadásban a zenéé, a táncé a főszerep, s a férfi-nő között lehetséges mindennemű őrült udvarlási trükk bemutatása. Az előadást vacsora előtt vagy közben ajánljuk. Let’s go swing!

Sztármese – Új előadás

Mikor az állatok megszólalnak… Kiderül, mit gondolnak a gazdáikról, egymásról, s úgy általában a világról. Veszekednek, féltékenyek, szerelmesek, éhesek, utálkoznak, haragszanak, nagyképűek, magukba fordulnak, zavarban vannak, sokat vagy keveset beszélnek, lusták, szorgalmasak, hízelegnek, panaszkodnak, csakúgy, mint az emberek. Kibeszélik a környezetüket, kalandra vágynak, jókat mulatnak az emberek butaságain, értetlenségein. S mindezt egy castingon teszik, hisz megérkezett Quentin Tar Antónió a világhírű filmrendező és állatfőszereplőket keres. Brad Pite, Uma Torma, Sziréna van Seduxen, Tom Rúzs, Szandra Lolló és Antónia Banderas hozzák is kedvenceiket, hogy egymással mérkőzzenek. A szellemes sztárparódia igencsak jó szórakozást ígér!

Münchhausen báró kalandjai – Új előadás

Münchhausen bárót korának híres hazudozójaként ismeri a világ. Legendás mesebeli történeteit nehéz túlszárnyalni, a fantáziájában megszületett históriákat oly valósághűen és meggyőzően adja tovább, hogy az embernek igencsak meg kell erőltetnie magát, hogy ne higgye el. Útitársával, Spiné grófnővel jártak a világ közepében, voltak vendégségben az orosz cárnál, időztek Ámerikában, s mindenütt hova a meséje odavisz. Az izgalmas lovas előadásban Münchhausen elmeséli mily kalandjai voltak i. e. másfél millió évvel ezelőtt, majd Cézár udvarában, Rómában, a lovagkorban, s napjainkban. Főszerepben a ló áll, mint az ember társa, s hogy az, a különböző korokban az ember milyen szerepben használta e csodás állatot. A humor és a sok félreértés gondoskodnak arról, hogy egy pillanatra se lankadjon figyelmed!

A lónak vélt menyasszony

Baranyi Ferenc klasszikus félreértésekre épülő komédiája számtalan kacagtató helyzetet teremt a nézők számára. Egyszerű emberek egyszerű elértései, a magyar nyelv izgalmas, többértelmű szókincse remek lehetőséget ad a tévedésekre. Az előadás a hagyományos bohózat elemein túl különleges mozgáselemekkel is operál.

Buja középkori est

Ahol belekóstolhatsz a középkor érzéki valóságába – színházi előadás kizárólag felnőtteknek! A nézők az est folyamán egy kurtizán emlékiratain keresztül átélhetik a kor különleges udvarlási szokásait és megismerkedhetnek az érzékek birodalmát jól ismerő, tapasztalt asszony tanulságos gondolataival. Szerelmi képzésben részesülnek, megtapasztalják az érzékek felszításának a módjait.

Kurtizánképző

A kurtizánképző egy interaktív színházi terápia. Szerelmi okosítás hölgyeknek, megfigyelőként uraknak is. A rendkívül népszerű és sikeres színházi szerelmi ‘terápia’ igazi mulatságot ígér nézőinek. A világon egyedülálló Kurtizánképzés – kultúrtörténeti szakirányú végzettséget ad, Kurtizándiplomát. Az Alaptanterv része a középkor érzékiségének kultúrtörténeti feldolgozása, a divat, a jó kurtizán feladatai, stb… A tanítványok megismerhetik a vasfűző, a középkori fürdőházak, a lovagi költészet, az ágyasság intézményének csínját-bínját. A Kurtizán továbbképzésen azon hallgatók vehetnek részt, akik az első kurzust elvégezték. Egyedi elbírálás esetén e nélkül is lehetséges a megjelenés!

Úr-kurzus

Úr-kurzus, avagy középkori csíntalanságok uraknak című előadásunk egy interaktív színházi terápia. Az erényöv, a szeméremkupak, a Pajzán epigrammák, az aranyevés, a csodás barázda és egyéb középkori csíntalanságok uraknak és érdeklődő hölgyeknek is. Hallott a szűzgyógymódról? Ha nem, most itt az ideje, hogy megtudja, mi az, a férfiak szerelmi gyakorlatát jól ismerő, kivételes bölcsességgel megáldott kurtizán előadásában. Lessen be a hírhedt kurtizán boudoárjába és engedje, hogy szavaival kényeztesse! Ha fél egyedül megmártózni a középkor erotikájában, hozza asszonyát is!

Gond nélkül élünk

A történet Shakespeare Szentivánéji álom Mesteremberek jelenetéhez hasonlóan a szerepek kiosztásával kezdődik. Ki, mit játszik a Mátyás király lopni megy című mesében. A szedett-vedett társulat tagjai egymásra licitálva, szellemesen, nagyotmondva festik szépre, jóra magukat, kinek-mit kéne játszania és miért. A rendkívül mulatságos figurák próbálnak megfelelni a színpad szabályainak, azonban igen nehezen megy nekik. A humoros szereposztást követően belefognak a mesébe, melybe beépülnek a szereplők reflexiói is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott mese-komédia.

Betyárvilág/Esti virtus

Vidám, interaktív időutazás a betyárok világába, a Baranya megyében igen elhíresült Rigac Jancsi történetébe. Oda, ahol még férfi a férfi, erős markáról, tekintetéről, kiállásáról, bátorságáról ismerszik meg.
Oda, ahol még javában áll a virtus, ha épp kakaskodni való kedv gerjed a férfi emberben, nosza, küzdjünk! Küzdjünk játékkal, humorral, bátorsággal, ügyességgel, közben felszabadultan mulassunk a betyárokat alakítókon! Próbáld ki magad, játssz velünk! Ha van kedved, te is kísérletet tehetsz arra, hogy a betyárok erőpróbáit végigjárd. Közben magadhoz szoríthatod asszonyod, kortyolhatod a finom italokat, valamint nevethetsz a történeten. Várunk!… de akár hátra is dőlhetsz, s úgy élvezheted a történéseket egy-egy ital és asszonyod társaságában.

Cigánykaraván

Családi előadásunk egy vidám népségről szól, akik lovas tudásukat fitogtatva fogadják a messziről jött csikós kihívását. Megmérettetnek lovas akrobatikában, cigánypattintgatásban, tuskófoglalásban,
s mindenki szeme láttára nevelnek embert egy asszonyból és egy férfiúból. Készülj, mert szem nem marad szárazon!

Képek a színházi előadásokról

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN