Pünkösdi Kemencés Gasztrofesztivál

2017. június 3-5.

Mátyás király bikali birtokán egy felejthetetlen kemencés gasztrofesztivállal ünnepeljük Pünkösdöt. Élő bábszínházzal, fegyverbemutatókkal és gasztronómiai különlegességekkel várjuk a látogatókat. A régi mesterségek közül, többek között kipróbálhatjátok a kosárfonást, vagy éppen a fazekasságot. Betekintést nyerhettek a bőrművesség és az ólomkatona festés rejtelmeibe is. Ha kedvetek szottyan korhű jelmezbe bújhattok és abban élvezhetitek a programokat! A birtok Vendége lesz a Grimaszk színház, Compagnie d’Noir lovagjai, valamint Katrics Tamás és Vargyas Viktor lovas kaszkadőrök! A napot minden nap látványos lovas előadás zárja! A gyerekeknek most még belépőt sem kell venniük!

PÜNKÖSDVÁRÓ SZOMBAT

Június 3.
A pünkösdvárás jegyében megnézhetitek a Császár új ruhája című mesekomédiánkat, a kemencés udvarunkban pedig szabad tűzön készült gasztronómiai finomságokat kóstolhattok. Vendégeink lesznek: a Compagnie d’Noir lovagjai, valamint egy látványos lovagi torna keretében Katrics Tamás és Vargyas Viktor lovas kaszkadőrök.
Részletes program

PÜNKÖSDVASÁRNAP

Június 4.
Pünkösdi vigadalom középkori környezetben kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló programokkal: Kemencében készült ételkülönlegességek, gyerekeknek élő bábszínház, valamint egy lebilincselő előadás az Élménybirtok színészei, és a Katrix horse show lovasainak közreműködésével.
Részletes program

PÜNKÖSDHÉTFŐ

Június 5.
Fejtsétek meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! Lessetek be a Mesterségek házába és az Apródképzőbe ahol különféle kézművesek várnak. A nagyobbak egy hamisítatlan Kurtizánképzésen is részt vehetnek, míg a kicsiket a Mese-barlang várja.
Részletes program

Gyerekeknek a belépés mind három napon INGYENES!

Jó tudni!

  • Az előadások gondtalan élvezetét szeretnénk Önnek biztosítani. Így kérjük, hogy előzetesen foglalja le belépőjegyét telefonon vagy e-mailben, hogy helyét garantálni tudjuk.
  • Az ingyenes gyermekjegy csoportos kirándulásokra (pl. osztálykirándulásra) nem érvényes.
  • Az ingyenes gyermekjegy 6-18 éves kor között érvényes.

Kérjük, hogy szélsőséges időjárás esetén az érkezés reggelén a + 36 72 459 546-os telefonszámon érdeklődjön a nyitva tartásról! Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesüljön első kézből: iratkozzon fel Facebook oldalunkra!

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN