Márton napi fesztivál

2018. november 10.

Márton napján vétek lenne otthon maradni! Mennyei libás fogásokkal, szórakoztató új előadással, valamint hagyományőrző kézműveskedéssel készülünk. A nap folyamán megismerkedhettek Zina, népszerű kurtizánunk szerelmi továbbképzésével. A garantált jó kedvről, vidám hangulatról a különböző forralt borok, és a Szelindek zenekar gondoskodik. Márton napját az Élménybirtok színészeinek és lovasainak legnépszerűbb produkciójával zárjuk!

Kalandra fel!

IDŐPONT LEÍRÁS
10:00 Nyitás
10:00-17:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Boszorkányház és a Kovácsműhely
10:00-17:00 Állatudvar– Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
10:00-14:30 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
10:00-14:30 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
10:00-11:00 Kézművesek órája- Légy te is kézműves egy órára, tedd próbára képességed!
10:00-17:00 Márton napi vásár a Főtéren (Rossz idő esetén az Apródképzőben):
Zádor Vári Kincsek: kézzel készített ékszerek fából, üvegből, textilből és ásványból.
Rab Adrienn: Adra Natura kézzel készített natúr, gyógynövényes és kecsketejes szappanok, valamint kézzel készített ásvány és féldrágakő ékszerek, kiegészítve természetes és csiszolt ásványokkal.
Szecsődi Tiborné: foltvarrás
Tojzán Méhészet: méz
Csuha Lászlóné: 3D-s dekorbabák
Visnyei Magdi: egyedi tervezésű és készítésű kézműves termékek, melyek természetes alapanyagokból készülnek kicsiknek és nagyoknak.
Molnár Hanna: egyedi evőeszközök ékszergyurma dekorral, decoupage termékek
Lukács Lóránt: házi készítésű lekvárok, zöldségkrémek, szörpök
Szívliliom Kft- Vera Natura natúrkozmetikumok
Gyöngy László és Zsuzsi: tartósítószer nélkül készült lekvárok, gyümölcssajtok, szörpök. Kóstolási lehetőséggel! Kínálatunk jelentős része hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

11:00-11:15 Tánc-percek- tánctanítás népi ritmusokra a Faluban (Rossz idő esetén az Apródképző Színháztermében.)
12:00-13:00 Kurtizán továbbképzés- A világon egyedülálló kurtizánképzés következő lépcsőfoka, szerelmi okosítás hölgyeknek, megfigyelőként uraknak is az Apródképző Színháztermében.
A Kurtizán továbbképzésen, azon tanítványok vehetnek részt, akik az első kurzust elvégezték. Egyedi elbírálás esetén e nélkül is lehetséges a megjelenés! Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.
12:00-13:00 Mesebarlang- játék gyerekekkel 1 Bikali Fabatka fejében az Apródképzőben
13:30-13:45 Tánc-percek- tánctanítás népi ritmusokra a Főtéren (Rossz idő esetén az Apródképző Színháztermében.)
15:00-15:50 Kinizsi – a legenda életre kel látványos családi mese küzdelemről, barátságról és szerelemről a bikali Élménybirtok színészeinek és lovasainak, valamint meglepetés sztárvendégeinek az előadásában a Lovagi Arénában
16:00-17:00 Kézművesek órája- Légy te is kézműves egy órára, tedd próbára képességed!
17:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Márton napi gasztronómiai kavalkád

IDŐPONT LEÍRÁS
10:00-14:00 Pékség: Illatos, ízletes, édes és sós sütemények, Márton napi ajánlat: Libatepertős pogácsa
10:00-14:30 Kemencés Udvar büfé: tea, forralt bor, puncs
12:00-15:00 Fogadó a Fehér Hattyúhoz: kemencében készült ételek, Márton napi ajánlat: Libaleves lúdgége tésztával, Fokhagymás ropogós libacombok
12:00-15:00 Kemencés udvar: Kenyérlángos (szalonnás-hagymás, kolbászos-hagymás, sajtos-tejfölös), Márton napi ajánlat: Resztelt pecsenyelibamáj dödöllével
14:30-16:00 Lovagterem terasz: tea, forralt bor, péksütemény, chips, mogyoró, perec

Jegyárak

KATEGÓRIÁK JEGYÁR (november 10.)
Felnőtt (16 éves kortól) 1.500 Ft/fő
Gyermek (0-15 év) ingyenes

Az árak bruttó eladási árak és az Áfát tartalmazzák, az Élménybirtok egész napos nyitva tartására vonatkoznak.

Jó tudni!

  • Az előadások gondtalan élvezetét szeretnénk Önnek biztosítani. Így kérjük, hogy előzetesen foglalja le belépőjegyét telefonon vagy e-mailben, hogy helyét garantálni tudjuk.

Kérjük, hogy szélsőséges időjárás esetén az érkezés reggelén a + 36 72 459 546-os telefonszámon érdeklődjön a nyitva tartásról! Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesüljön első kézből: iratkozzon fel Facebook oldalunkra!

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN