János vitéz

2015. július 4.-augusztus 15.

A Bikali Nyári Fesztivál 3. kiemelt programja: Szabadtéri, lovas színházi előadás 5 alkalommal szombatonként a Nemzeti Lovas Színház és a bikali Élménybirtok színészeinek és lovasainak előadásában.RÁADÁS ELŐADÁS AUGUSZTUS 15-ÉN!

A János vitéz című családi előadás a paraszt fiúból huszárrá vált Jancsi mesés kalandjait mutatja be lovas üldözésekkel, nagy harcokkal, illetve fergeteges látványelemekkel, különleges zenei virtuozitással, amelyekkel együtt egyedülálló élményt szeretnénk nyújtani a Bikali Élményparkba látogató közönség számára. A szórakozás garantált, kiváló énekeseink és lovasaink közreműködésével minőségi költészet, magas színvonalú muzsika és szemet gyönyörködtető látvány várja majd a nézőket. Minden generációnak bátran ajánljuk, hiszen a veretes huszárruhába öltöztetett János vitéz figurája megdobogtatja az ember szívét, mert valahol, mély gyökerekből fakadva a belénk kódolt történelmünk tör a felszínre.

A műsor 2 x 50 perc izgalmat és lenyűgöző látványt ígér, rengeteg meglepetéssel, mely garantálja a színvonalas szórakozást és kikapcsolódást felnőtt vendégeinknek. A két felvonás közötti 10-15 perces szünetben büfé várja a nagyérdeműt mindenféle finomsággal és frissítővel.

Időpontok

Előadás Foglaltság
2015. július 4. BETELT
2015. július 18. BETELT
2015. július 25. BETELT
2015. augusztus 1. BETELT
2015. augusztus 8. BETELT
2015. augusztus 15. BETELT

Kezdés: minden alkalommal 20:00 órakor.

Szereposztás

János vitéz Pintér Tibor / Mohácsi Márk
Iluska Békefi Viktória / Halasi Bianka
Mostoha Papadimitriu Athina / Lőrincz Andrea
Bagó Buch Tibor / Dancs János
Strázsamester Bencze Sándor
Francia király Várfi Sándor
Francia királylány Szabó Dorottya / Újhelyi Andrea
Csősz Kohautek Csaba
Bartolo Mohácsi Márk / Kohautek Csaba

A produkcióban részt vesznek még a Szigetszentmiklósi Sziget Színház musical stúdiósai és táncművészei, a Nemzeti Lovas Színház lovasai, valamint a bikali Élménybirtok színészei és lovasai.

Író: Petőfi Sándor
Zene: Kacsóh Pongrácz
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: ifj. Nádasdy András

Rossz idő esetén „esőnapot” hirdetünk ki az előadás előtti nap 15:00-ig. Ez az információ ezen az oldalon lesz elérhető.

Esőnap esetén az előadást a következő időpontokban tartjuk (pótoljuk):

2015. július 6.
2015. július 19.
2015. július 27.
2015. augusztus 2.
2015. augusztus 9.
2015. augusztus 16.

Jegyárak

Kategóriák Jegyár
Esti előadás felnőtt (12 éves kortól) 2.900 Ft/fő
Esti előadás gyermek (6-11 év) 1.900 Ft/fő
Esti előadás kisgyermek (0-5 év) ingyenes
Vacsora esti előadással egybekötve felnőtt részére (12 éves kortól) 6.200 Ft/fő
Vacsora esti előadással egybekötve gyermek (6-11 év) részére 3.300 Ft/fő
Vacsora esti előadással egybekötve kisgyermek (0-5 év) részére 1.000 Ft/fő
Napközbeni Élménybirtok program, vacsora, esti előadás felnőtt részére (12 éves kortól) 7.200 Ft/fő
Napközbeni Élménybirtok program, vacsora, esti előadás gyermek (6-11 év) részére 4.300 Ft/fő
Napközbeni Élménybirtok program, vacsora, esti előadás kisgyermek (0-5 év) részére 1.000 Ft/fő

Az árak bruttó eladási árak, és az áfát tartalmazzák.

Szállással egybekötött ajánlatért tekintse meg a Puchner Kastélyszálló aktuális ajánlatát. A részletekért kattintson ide!

Jó tudni!

 • Az előadás szabadtéren, a Lovagi Küzdőtéren kerül megtartásra. Javasoljuk, hogy a késői időpontra tekintettel (20:00-22:00) hozzon magával hosszú öltözéket, a teljes kényelem érdekében esetlegesen párnát, plédet.
 • Az előadás gondtalan élvezetét szeretnénk Önnek biztosítani, melyhez a nézők számának korlátozására van szükség. Így kérjük, hogy előzetesen foglalja le belépőjegyét telefonon vagy e-mailben, hogy helyét garantálni tudjuk.
 • A jegyek megrendelésére minden előadás előtti csütörtökön 12:00-ig van lehetőség, vagy addig, amíg egy-egy előadásra be nem telik a létszám.
 • A teltházas előadásokat a honlapon feltüntetjük.
 • A lefoglalt helyek biztosításához előre utalás szükséges.
 • A vacsora 18:00 órakor kezdődik.
 • Az esőnapot az Országos Meteorológiai Szolgálat (www.met.hu) előrejelzése alapján állapítjuk meg az előadást megelőző napon. Amennyiben az előrejelzés pontatlanságából adódóan, a szombati előadás közben az időjárás nem teszi lehetővé a színdarab bemutatását, úgy az újra bemutatásra kerül a meghirdetett esőnapi időpontban. Az előadás akkor számít megtartottnak, ha legalább az első felvonás teljes egészében bemutatásra került.
 • Jegyrendelés: +36 72 459 546, 547, 548-as telefonszámok egyikén vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen!

  A NEMZETI LOVAS SZÍNHÁZ ÉS PINTÉR TIBOR AJÁNLÁSA:

  A Nemzeti Lovas Színház nem véletlenül vette fel a repertoárjába Petőfi Sándor közkedvelt népi figurájáról, János vitézről szóló daljátékot, amelyet Kacsóh Pongrác zenésített meg. A költő tollából született főhős a magyar népies irodalom egyik legjelentősebb alkotása. A cselekményben a valósszerű falusi életkép keveredik a népmesei motívumokkal. Igazi naiv hőstörténet, amelyben a nép elnyomott fia, Kukorica Jancsi győzedelmeskedik. A történet végén igaz szerelmével, Iluskával az örök boldogság hazájában, Tündérországban találkozik, ahol örökké uralkodnak.

  A főhősre útján nem csak szellemi és fizikai kihívások várnak, hanem jellempróbáló erkölcsi csapdákon is túl kell jutnia. Figurája megtestesíti mindazt, amit valódi értéknek nevezünk, különös tekintettel saját kultúránkban. A Nemzeti Lovas Színház igazgatója, Pintér Tibor hisz abban, hogy a ma veszendőben lévő értékek, mint a hazaszeretet, az örök szerelem, a hűség, valamint az igaz barátság mind olyan példát állítanak szemeink elé, amelyek elengedhetetlenek a mai fiatalok igaz emberré válásához. János vitéz meséje, elbeszélő költeménye ehhez a legalkalmasabb, hiszen célunk az, hogy ne más országok hőseit, hanem inkább saját hazánkból mutassuk meg példaképeinket, valódi értékeinket, hiszen méltán lehetünk büszkék rájuk.

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN