ExperiDance – Nagyidai cigányok

2014. augusztus 6.

Az ExperiDance Production bemutatja: Nagyidai Cigányok – látvány és táncszínház két felvonásban az Élménybirtokon. Történet egy várról, és védőiről. Győzelemről és vereségről. Örömünnepről és eltékozolt szerencséről. Humor, költészet a színpadon. Arany János vígeposzát, A nagyidai cigányokat az ExperiDance Production új köntösbe bújtatta.

Hangtechnika Kupcsik Bertalan
Jelmez Debreczeni Ildikó
Zene Czomba Imre
Fénytechnika, látvány Szimeiszter Balázs
Producer Vona Tibor
Rendező-koreográfus Román Sándor
Arany János vígeposzát színpadra alkalmazta Schwajda György

A mese alapja egy 16. századi történelmi anekdota. Nagyida várát Habsburg Ferdinánd seregei kezdték ostromolni. A reménytelen helyzetben a magyar fegyveresek titokban elvonultak a császáriak támadása elől, s a cigányokra bízták a vár védelmét. A történetet alapul véve Arany János 1851-ben megírta szatirikus hangvételű művét, melyben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hibáinak is igyekezett tükröt állítani. A nagyidai cigányok című vígeposz főhőse Csóri vajda, aki képtelen felmérni a várostrom reménytelen helyzetét. A cigányok a végveszélyben örömünnepet rendeznek, elfogyasztják a még megmaradt enni- és innivalót, a puskaporkészletet pedig elpuffogtatják.

Ráadásul a cigányvezér, Csóri egy vénasszonnyal is jövendöltet magának, de a jóslat közben elalszik. Álmában cigányország nagyságát látja, és fényes diadalt arat az ellenség felett. Felébredve azt veszi észre, hogy a császári haderő – a lövöldözéstől megijedve- elvonul Nagyida várának falaitól. A cigányok azonban nem tudják kihasználni a váratlan szerencsét, sőt. A császári haderő után kiáltanak, és elszólva magukat leleplezik hiányosságaikat, miszerint minden puskaporukat ellőtték a nagy mulatozás közben.

Arany János vígeposzát Schwajda György instrukciói mentén állította színpadra az ExperiDance Production. Igazi remekmű humorral és Román Sándor bravúros koreográfiájával. Kihagyhatatlan élmény minden korosztály számára.

A műsor 2 x 50 perc izgalmat és lenyűgöző látványt ígér, rengeteg meglepetéssel, mely garantálja a színvonalas szórakozást és kikapcsolódást felnőtt vendégeinknek. A két felvonás közötti 10-15 perces szünetben büfé várja a nagyérdeműt mindenféle finomsággal és frissítővel.

Szereposztás

Csóri Vajda Patonai Norbert
Gerendi Márton kuruc várkapitány Péli Róbert
Puk labanc generális Dénes Nándor
Rasdi néne cigány javasasszony Pintér Ágota Lotti
Rasdi néne fekete macskája Holman Enikő
Bölcs Laboda Görög Zoltán
Akasztó Újszászi András
Diridongó Patonai Zsolt
Szépek szépe Morvai Veronika
Vendégművész Lakatos Vilmos prímás
Továbbá Balázs Gergely, Bistei Judit, Benkő Dávid, Boros Bettina, Filep Viktor, Járay Anikó,
Kapitány Dorottya, Klausz Bernadett, Kovács Viktória, Kökény Róbert, Lázár Anna Dóra, Plesovszki Petra, Reszneki Domán, Rimár Izabella, Stana Alexandra, Szerencse Károly és Zsombori Miklós

Előadás: 2014. augusztus 6. szerda 20:30

Jegyárak

Kategóriák Jegyár
Felnőtt 3.500 Ft/fő
Gyermek (0-6 éves korig) ingyenes
Gyermek (6-12 éves korig) 1.750 Ft/fő
Felnőtt előadás jegyár vacsorával 7.000 Ft/fő
Gyermek előadás jegyár vacsorával (6 év alatt) 500 Ft/fő
Gyermek előadás jegyár vacsorával (6-12 év között) 3.500 Ft/fő

Az árak bruttó eladási árak, és az áfát tartalmazzák.

Tipp!

  • Kösse össze a programot hétköznapi wellness kikapcsolódással a Puchner Kastélyszállóban! Tekintse meg az aktuális akciókat és foglaljon szállást!

Jó tudni!

  • Az előadás gondtalan élvezetét szeretnénk Önnek biztosítani, melyhez a nézők számának korlátozására van szükség. Így kérjük, hogy előzetesen foglalja le belépőjegyét telefonon vagy e-mailben, hogy helyét garantálni tudjuk.
  • A vacsorával egybekötött előadásjegy megrendelésére 2014. augusztus 4. 12:00-ig van lehetőség.
  • Az előadásjegyek megrendelésére 2014. augusztus 5. 18:00-ig van lehetőség.
  • Az előadáson és a vacsorán való részvételhez előre utalás szükséges.
  • A vacsora 19:00 órakor kezdődik.
  • Az előadás helyszíne a Lovagi Küzdőtér, valamint a vacsora helyszíne az Élménybirtok jegypénztára felől közelíthető meg.
  • Az előadás szabadtéren, a Lovagi Küzdőtéren kerül megtartásra. Javasoljuk, hogy a késői időpontra tekintettel (20:30-22:30) hozzon magával hosszú öltözéket, a teljes kényelem érdekében esetlegesen párnát, plédet.
  • Az előadásra vonatkozó szabályzat: Műszaki, technikai stb. akadályok, rossz idő esetén az előadás elkezdésével, illetve a megszakított I. felvonás folytatásával 23.00-ig várunk. Az I. felvonás után félbeszakadt előadás megtartottnak tekinthető. Amennyiben ez a műszaki, technikai stb. akadályok vagy a rossz idő miatt nem teljesíthető, a jegyár az előadás dátumától számított 14 napon belül váltható vissza.
  • A rendezvény egészségügyi biztosítását a Medicalcar munkatársai biztosítják.

Jegyrendelés: +36 72 459 546, 547, 548-as telefonszámok egyikén vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen!


Kérjük, hogy szélsőséges időjárás esetén a + 36 72 459 546-os telefonszámon érdeklődjön a nyitva tartásról! Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesüljön első kézből: iratkozzon fel Facebook oldalunkra!

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN