Évadnyitó Húsvétvasárnap

2017. április 16.

Tavaszköszöntő Kemencés Gasztrofesztiválunk második napján új programokkal nyitjuk meg az Élménybirtok 2017-es évadját. Ezen a napon szakácsaink szabad tűzön készült ételekkel varázsolják el az időutazókat. Húsvéti programunk keretében szavazz a legnyúlánkabb, legkedvesebb, legnagyobb fülű, legszebb lábú nyúlra, találd meg a legtöbb csoki tojást és nyerd meg a tojáskereső versenyt. Mulass a Szelindek zenekarral, ismerkedj meg Takács Mátéval, a világbajnok íjásszal, avagy a mohácsi Robin Hooddal. A nap végén pedig tovább folytatódik Kinizsi legendás története. Gyerekeknek a belépés INGYENES!

Bikalon vár az újabb családi kaland!

IDŐPONT LEÍRÁS
10:00 Nyitás
10:00-16:00 Tánc-percek, tánctanítás középkori dallamokra– amikor a Szelindek Régi-Világzene Forgatag zenekarnak kedve szottyan, hogy húzzák a talpalávalót a Birtok területén
10:00-16:00 Kézműves termékek vására az Óvárosban és a Főtéren (Rossz idő esetén az Óvárosban és az Apródképzőben)
10:00-14:00 Állati labirintus játék a Birtok területén – Keress kártyákat!
10:00-14:00 Titkos helyek, talányos jelek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Malomban jelentkezhetsz!
10:00-14:00 Nyúl szépségverseny a Főtéren – Szavazzatok a legnyúlánkabb, legkedvesebb, legnagyobb fülű, legszebb lábú nyúlra! Fődíj: Nyúl Béla (Rossz idő esetén az Állatsimogatóban)
10:00-14:00 Tojáskereső verseny – Az nyer, aki a legtöbb csoki tojást megtalálja és bemutatja a Malomban. Nyugodj meg, utána megeheted a tojásokat!
11:00-11:30 Kinizsi – látványos előadás a Madaras Színpadon (Rossz idő esetén a György teremben)
12:00-12:30 Fegyverbemutató a Mohácsi Robin Hood – Takács Máté világbajnok íjásszal, és a Compagnie d’ Noir zsoldos csapat közreműködésével a Madaras Színpadon. A bemutató után kötetlen beszélgetés a bemutató résztvevőivel, ahol szívesen válaszolnak kérdéseidre. (Rossz idő esetén a György teremben)
12:00 A Tavaszköszöntő Fesztivál ínycsiklandó ételeinek elfogyasztása a Főtéren étkezési jegy ellenében (Rossz idő esetén a Múzsák termében)
13:30-14:15 Panni és a kutyusok- Táncolj és mulass együtt az életnagyságú kutyusokkal Panni dalaira a Puchner Pódiumon (Rossz idő esetén a György teremben)
14:45 Felvonulás középkori dallamokra – az Apródképzőtől a Lovagi küzdőtérig (Rossz idő esetén középkori dallamok a Szelindek Régi-Világzene Forgatag zenekartól a György teremben)
14:50-15:00 Napi játékok nyerteseinek kihirdetése a Lovagi küzdőtéren (Rossz idő esetén a György teremben)
15:00-15:15 Húsvéti kalács szentelés a Lovagi küzdőtéren (Rossz idő esetén a György teremben)
15:15-15:45 Kinizsi II. – A legenda folytatódik – látványos előadás a Kassai Lajos tanítvány, nagyszerű lovas íjász, Katrics Tamás és az ördöglovas Vargyas Viktor közreműködésével a Lovagi küzdőtéren (Rossz idő esetén Lovagi torna- látványos lovas előadás a György teremben)
15:30-16:00 Kézművesek órája– Vásárfia vár a műhelyekben!
16:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Az előadások gondtalan élvezetét szeretnénk Önnek biztosítani. Így kérjük, hogy előzetesen foglalja le belépőjegyét telefonon vagy e-mailben, hogy helyét garantálni tudjuk.
  • Az ingyenes gyermekjegy csoportos kirándulásokra (pl. osztálykirándulásra) nem érvényes.
  • Az ingyenes gyermekjegy 6-18 éves kor között érvényes.

Kérjük, hogy szélsőséges időjárás esetén az érkezés reggelén a + 36 72 459 546-os telefonszámon érdeklődjön a nyitva tartásról! Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesüljön első kézből: iratkozzon fel Facebook oldalunkra!

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN