Dózsa György, a nép fia

2014. július 5 - augusztus 23.

A Dózsa György féle parasztfelkelés 500. évfordulójának tiszteletére a bikali Élménybirtok és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház 2014 nyarán bemutatja a Dózsa György, a nép fia című családi rockmusicalt. A Szigetszentmiklósi Szigetszínház és a Nemzeti Lovas Színház céljául tűzte ki, hogy évről-évre magyar történelmi személyiségeket kelt életre rockopera vagy musical formájában. A tavalyi év nagy sikerére tekintettel az új mű ősbemutatójának és első 8 előadásának az Élménybirtok ad otthont.

Zene Mészáros László
Szöveg Pintér Tibor
Rendező Pintér Tibor
Koreográfus ifj. Nádasdy András és Patuzzi Mónika

Dózsa György székely származású lovas katona, aki rettentő kalandos módon királyi és egyházi parancsot megszegve, a magyar urak, azaz a feudális elnyomás ellen szervez parasztokból hadjáratot, melynek a vége természetesen tragédiába torkollik, hiszen kivégzik,

 • “De szellemét a tűz nem égeté meg,
  Mert az maga tűz… úgy vigyázzatok:
  Ismét pusztíthat e láng rajtatok!”

A musical egy iskolai ünnepséggel kezdődik a 21. században, napjainkban, ahol a Dózsa György Általános Iskola szoboravatóján találjuk magunkat. A kisfiú, aki a Petőfi verset szavalja, a vers közepén extázisba esik és látomásként megelevenedik neki maga a történelem és Dózsa György figurája.

Az előadás rengeteg izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára, akik a Dél Dunántúlon egy újabb egyedülálló produkciónak lehetnek tanúi. Hősiesség, bátorság és lovagi erények keltik életre a történelem egy újabb nagy alakját. Dózsa György személyisége, parasztokból álló kaszákkal, kapákkal harcoló „katonái”, a táncosok színes forgataga lélegzetelállító show műsorral és látványos csatajelenetekkel ejtenek minket ámulatba. Küzdelem egy török basával, a család és a nép védelmezésének fontossága, egy a magyar nép hőseiről szóló megemlékezés kereteibe zárva. A történelem egy újabb részlete, melyben fülbemászó dallamok, kacagtató és csöppet sem vicces csatajelenetek váltják egymást. Egy kicsik és nagyok számára is üzenetet hordozó történet.

A produkciót 30 lovas szereplővel és 50 gyalogos szereplővel mutatjuk be júliusban és augusztusban, fergeteges látványelemekkel, pirotechnikával, nagy lovas csatákkal, lovagi tornákkal kápráztatjuk el a musicalt szerető közönséget.

A műsor 2 x 50 perc izgalmat és lenyűgöző látványt ígér, rengeteg meglepetéssel, mely garantálja a színvonalas szórakozást és kikapcsolódást felnőtt és gyermek vendégeinknek egyaránt. A két felvonás közötti 10-15 perces szünetben büfé várja a nagyérdeműt mindenféle finomsággal és frissítővel.

Előadás: 2014. július 5., 12., 19., 26., 2014. augusztus 2., 9., 16., 23.
Kezdés: minden alkalommal 20:00 órakor.

Szereposztás

Dózsa György Pintér Tibor
Báthory Buch Tibor
Dózsa Gergely Balogh Máté / Bencze Sándor
Dózsa György felesége Békefi Viktória
Dózsa György fia Bakos Attila
Ulászló király Takaró Kristóf
Bíboros Kaszás Géza
Lőrincz barát Várfi Sándor
Báthory felesége Lőrincz Andrea / Szabó Dorottya
Lovas futár Mohácsi Márk
Török szultán Takaró Kristóf
Halálasszony Papadimitriu Athina/Szabó Dorottya
Csáky Miklós Dancs János / Bencze Sándor
Továbbá A Szigetszentmiklósi Sziget Színház musical stúdiósai és táncművészei, a Nemzeti Lovas Színház lovasai, valamint a bikali Élménybirtok színészei és lovasai

Tipp!

 • Érdemes korábban érkezni az előadásra, mert 18:00-19:30 között látogatóinkat mesteremberink a kézműves műhelyeikben középkori szakmák bemutatásával várják. Nézelődhet vagy sétálhat egyet a középkorban a család apraja-nagyja!

Rossz idő esetén „esőnapot” hirdetünk ki az előadás előtti nap 15:00-ig. Ez az információ ezen az oldalon lesz elérhető.

Esőnap esetén az előadást a következő időpontokban tartjuk (pótoljuk):
2014. július 6., 13., 20., 29.
2014. augusztus 3., 13., 18., 24.

Jegyárak

Kategóriák Jegyár
Esti előadás felnőtt 2.900 Ft/fő
Esti előadás gyermek (6-12 év) 1.900 Ft/fő
Esti előadás gyermek (0-6 év) ingyenes
Vacsora esti előadással egybekötve felnőtt részére 6.200 Ft/fő
Vacsora esti előadással egybekötve gyermek (6-12 év) részére 3.300 Ft/fő
Vacsora esti előadással egybekötve gyermek (0-6) részére 1.000 Ft/fő
Napközbeni Élménybirtok program, vacsora, esti előadás felnőtt részére 7.200 Ft/fő
Napközbeni Élménybirtok program, vacsora, esti előadás gyermek (6-12 év) részére 4.300 Ft/fő
Napközbeni Élménybirtok program, vacsora, esti előadás gyermek (0-6 év) részére 1.000 Ft/fő

Az árak bruttó eladási árak, és az áfát tartalmazzák. Az augusztus 23-ai előadásra a vacsorával egybekötött jegyek már elkeltek. Esti előadásjegyek még kaphatók!

Szállás tipp!

 • Kösse össze a programot wellness kikapcsolódással a Puchner Kastélyszállóban! Tekintse meg az aktuális akciókat és foglaljon szállást!

Jó tudni!

 • Az előadás szabadtéren, a Lovagi Küzdőtéren kerül megtartásra. Javasoljuk, hogy a késői időpontra tekintettel (20:00-22:00) hozzon magával hosszú öltözéket, a teljes kényelem érdekében esetlegesen párnát, plédet.
 • Az előadás gondtalan élvezetét szeretnénk Önnek biztosítani, melyhez a nézők számának korlátozására van szükség. Így kérjük, hogy előzetesen foglalja le belépőjegyét telefonon vagy e-mailben, hogy helyét garantálni tudjuk.
 • A jegyek megrendelésére minden előadás előtti csütörtökön 12:00-ig van lehetőség, vagy addig, amíg egy-egy előadásra be nem telik a létszám.
 • A teltházas előadásokat a honlapon feltűntetjük.
 • A lefoglalt helyek biztosításához előre utalás szükséges.
 • A vacsora 19:00 órakor kezdődik.
 • Az esőnapot az Országos Meteorológiai Szolgálat (www.met.hu) előrejelzése alapján állapítjuk meg az előadást megelőző napon. Amennyiben az előrejelzés pontatlanságából adódóan, a szombati előadás közben az időjárás nem teszi lehetővé a színdarab bemutatását, úgy az újra bemutatásra kerül a meghirdetett esőnapi időpontban. Az előadás akkor számít megtartottnak, ha legalább az első felvonás teljes egészében bemutatásra került.
 • A rendezvény egészségügyi biztosítását a Medicalcar munkatársai biztosítják.

Jegyrendelés: +36 72 459 546, 547, 548-as telefonszámok egyikén vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen!

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN